High Beer een nieuwe trend?

Aankomende zondag is het vaderdag. Een mooie gelegenheid om een keer een bijzondere fles bier aan je vader te geven. Eerder gaf ik al de tip van Hertog Jan en daar komt een naar mijn idee snelgroeiende activiteit bij: de High Beer. Een mooi alternatief voor de High Tea is de High Beer. Er gaat bij de presentaties door diverse dinnersites, cafés en restaurants alleen één ding fout. Dat een High Beer alleen voor mannen is.

Ik snap de eenvoudige getrokken conclusie. Die vrouwen zijn niet meer weg te slaan bij een High Tea dus iets voor de mannen is dan een High Beer. Maar dat ligt niet alleen aan de thee maar ook aan de opzet. Gezellig kletsen. En vrouwen doen dit net als mannen net zo leuk bij een goed glas speciaalbier, zo bleek al in België waar meer dan 100 vrouwen op de Bier High Tea afkwamen.

Dus juist met de High Beer liggen hier ook heel veel mooie kansen voor de horeca om niet alleen de man maar ook de vrouw met een alternatief voor de High Tea te verleiden. Dus cafés die ik hieronder noem, probeer eens na te denken en de teksten aan te passen? Er zijn heel veel vrouwen die speciaalbier drinken!

En verder…
De combinaties tussen bier en hapjes zijn op diverse plekken echt bedroevend. Als je geen verstand hebt van bier en gastronomie vraag dan een expert. Want het eenvoudigweg selecteren van vier populaire bieren bijvoorbeeld Duvel, La Chouffe, enzo verder en het van stal halen van bitterballen, kaas, worst en chips dat is natuurlijk om van te janken!

Op zoek naar High Beer mogelijkheden, hieronder vind je er een paar. Overigens verschillen de prijzen maar ook de bieren enorm:
www.meliefbender.nl/index.php/high-beer/
www.sjoes.nl/bierkaart/high-beer
www.tilburg.com/web/Voordeel-Detail/Tilburgse-High-Tea-en-High-Beer-bij-Slagroom-1.htm
www.zeldzaamarnhem.nl/high-tea-arnhem/high-beer.html
www.floraboskoop.nl/roos.asp?cid=7951
www.lunaetenendrinken.nl/mogelijkheden/high-beer
www.waardigewaard.nl/groepen/high-beer/

Lees ook:Eerste landelijke Bier High Tea
Lees ook:Duitse humor met Eichhof bier
Lees ook:Vrouw uitgesloten van bierwedstrijd
Lees ook:Europa moet nog groeien met vrouwen in bier
Lees ook:Hop Ottin IPA: een hopexplosie!

2 reacties op “High Beer een nieuwe trend?

 1. J0hn

  :D
  De beschrijvingen zijn eigenlijk erg vermakelijk…

  Nieuw in Nederland: High beer; speciaal bier met bittergarnituur.
  Dan was ik al jaren mijn tijd vooruit!

  Natuurlijk zijn een Duvel of La Chouffe met een bitterballetje of blokje kaas met mosterd erg lekker (net zoals een mok thee met een boterham met kaas), maar dat die restaurant/cafés er nu zo een poeha van maken vind ik een beetje overdreven. Als er nu echt bijzondere bieren werden geschonken (of in de prijs zijn inbegrepen), dan zou het nog te begrijpen zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. J0hn

  Een volgens mij wat beter voorbeeld van een high beer:

  Een Bierplenske in Taverne D’n Ouwe Brandtoren (ze hebben
  een kaart met een 40- tal streekbiertjes):

  U kiest samen met uw tafelgenoten drie speciaal bieren
  uit die u wilt proeven en ze serveren deze speciaal bieren
  dan in kleine proefglaasjes voorzien van een
  aantal kaasjes en worstjes uit de streek en wat nootjes.
  http://blog.seniorennet.be/bierblog/archief.php?ID=1212114

  Al vind ik het erg lijken op gewoon proefglaasjes…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.