Op 3 en 4 juli 2012 vinden bij Bierproeflokaal In de Wildeman de gueuze en krieken avond plaats. Daarnaast komen ook de Nederlandse Brett bieren nog even langs. Elaine en Els hebben op deze avonden die vanaf 17.00 uur beginnen bijpassende gerechten gemaakt.
Op het menu staan:
Groenten:
Gegrilde pastinaak, Zoete aardappel en penen
Slaatje Venkel, sinaasappel en olijven
Rode biet puree met balsamico en yoghurt
Vis:
Nieuwe haring met komkommer
Vlees:
Duif met rode uien compote
Preskop van Amsterdamse pasteibakkerij Diny en Floris
Kaas:
Selectie van bijzondere kazen van KEF
Voor meer informatie kijk op www.indewildeman.nl
Lees ook:Makreelfilet met komkommer, rode ui en ABT-bier Vicardin
Lees ook:Welk bier past bij haring?
Lees ook:Welk bier drink jij bij haring?
Lees ook:ABT-gerecht: Pompoen, bloemkool, komkommer
Lees ook:Gezocht, bier dat een vuurzee kan temperen
Zojuist even langsgeweest, maar het is toch bijna niet te betalen. Meeste geuze op fles met gemak meer dan 15 euro waar ze bij een bierspecialist toch zo’n 5/7 euro per fles gehaald kunnen worden. Nu ging ik er al vanuit dat de prijzen wel hoog zouden zijn maar ik ben toch nog best geschrokken. Tilquin Gueuze van de tap was wel aangenaam.
Ik heb gisteren de hele avond zowel van fles als vat gedronken en kwam bij geen van de bieren uit op EUR 15,–. Er zijn inderdaad de nodige duurdere flessen (tot EUR 72,– toe), maar dat zijn dan ook heel bijzondere bieren die je elders niet zo snel zult vinden. De vergelijking mat een handelaar gaat mank, want je betaalt nu eenmaal ook voor het feit dat je in een prachtig proeflokaal met alle bijbehorende kosten zit. Ik zou het als volgt willen formuleren: ja voor sommige bieren betaal je veel geld, maar nee het is niet duur want elke cent waard.
Mijn punt was dat alle bieren gewoon rustig 2 a 3 x over de kop gingen in plaats van bij elk biertje gewoon een marge rekenen van enkele euro’s. Daarnaast was ik niet zozeer geïnteresseerd in de al bekende gueuzen van Boon/Girardin/Cantillon maar in de wel iets uniekere gueuzen. Die waren helaas, voor mij als student, onbetaalbaar op het moment.
volgens mij gaan de prijzen van elk bier 2 a 3x over de kop bij een marge van enkele euro’s. Of zie ik dat nou verkeerd?
Pfff begint dat nu ook al. Een goede wijn is nog veel kostbaarder. Die kopen ze soms in voor 7 euro en wordt verkocht voor 80 euro. Ik zeg geniet….
Doet niks af aan het concept wat ik juist wel toejuich. Er mag best wat meer aandacht voor lambiek bieren komen.