Nieuwe bierbehandeling voor alcoholvrij witbier

Na de cijfers over de toename van alcoholvrij bier is het de hoogste tijd voor een nieuwe bierbehandeling, oftewel Perfect Serve, voor alcoholvrij bier. Zeker ook omdat uit het onderzoek dat lekkeralcoholvrij.nl samen met bier.blog.nl via Servey Monkey heeft gedaan, blijkt dat 80% van de respondenten zich geen enkele situatie kan voorstellen waarop men zich zou schamen om een witbier te bestellen. Hoegaarden 0,0 presenteerde vandaag samen met Culiconsultant Kevin Strubbe (links) en TV-kok Robert Verweij (rechts) de nieuwe presentatie van alcoholvrij bier. Bekijk hieronder de video. (foto: Raldo Neven, Neven Fotografie)

De nieuwe Perfect Serve vormt de aftrap van de Hoegaarden 0,0 Smaaktour waarin deze nieuwe alcoholvrije bierbeleving centraal staat. En die Perfect Serve gaat zo:

80% van de smaak door geur
Door het alcoholvrije bier draaiend in het glas te schenken komt het aroma beter vrij en proef je meer van het bier. 80% van de smaak van een bier wordt bepaald door de geur. Het roerstaafje vervangt het alom bekende citroenstampertje zodat zichtbaar is dat het om de alcoholvrije biervariant gaat. Op de vraag wat het belangrijkste is aan alcoholvrij witbier zegt 53% een toegankelijke smaak en 17% een verfrissend karakter.

Bijpassend hapje
Een onderdeel van de Hoegaarden 0,0 Perfect Serve is samen genieten van een bijpassend hapje. 86 procent van de respondenten vindt dat alcoholvrij witbier perfect te combineren is met een gerechtje. 42% zou het alcoholvrije bier drinken bij een lekkere, lichte lunch, 36% combineert het met hartige hapjes, 29% met nootjes en chips en 15% met een goed diner.

Alcoholvrij witbier hele jaar door
Op de vraag wat het juiste moment zou zijn om alcoholvrij witbier te drinken zegt 11% het gezellig ’s avonds thuis te drinken, 7% bij een zakelijke lunch, 7% na het sporten, 10% op een terras en 3% na een dag shoppen. 59% vindt ’t nog altijd het juiste moment als er nog gereden moet worden. Alhoewel witbier vaak als zomerdrank wordt gezien vindt 39% van de respondenten dat de alcoholvrije biervariant het hele jaar door gedronken kan worden.

Hoegaarden 0,0 Smaaktour
De lancering van de Perfect Serve vormt de aftrap van een Nederlandse Hoegaarden 0,0 Smaaktour.  Een authentieke Hoegaarden 0,0 Smaaktour bus laat Nederland kennismaken met de nieuwe (Bourgondische) alcoholvrije bierbeleving. Deze bestaat uit een rustmoment, de juiste inschenkmethode, een bier & gastronomie combinatie en samen genieten.

Tourdata
Dit ‘pop up terras’ waarbij Culiconsultant Kevin Strubbe de Perfect Serve zal tonen rijdt deze zomer door Nederland en staat op 5 juli in Amsterdam, 7 juli in Eindhoven, 5 augustus in Breda en 11 augustus in Scheveningen. Een Facebook-actie zorgt er bovendien voor dat dit pop-up terras ook bij iemand thuis zal komen.

Lees ook:Witbier meest gedronken speciaalbier
Lees ook:Hoegaarden lanceert ook alcoholvrij 0.0
Lees ook:Bavaria Rosébier 0.0% in de schappen
Lees ook:Bavaria rosébier 0.0 op komst!
Lees ook:Nederlandse bierconsumptie in 2011

8 reacties op “Nieuwe bierbehandeling voor alcoholvrij witbier

 1. Ingrid

  Hoe durf je dit op de markt te brengen. Moet Youp maar eens benaderen of hij weer een Buckler actie kan beginnen. Hoegaarden 0,0 wie verzint zoiets?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Blijven steken in de tijd? Dat was 15 jaar geleden. Er is in het hele alcoholvrije biersegment veel gebeurd in smaak en kwaliteit en dus niet meer vergelijkbaar met toen. En inderdaad zoals Rob zegt smaken verschillen en voor ieder wat wils ;-) .

     /   Beantwoorden  / 
 2. Rob

  ach, mijn smaak is het ook niet, maar het wordt goed verkocht dus er zal markt voor zijn. dus waarom niet.?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Lars

  Het is een goede ontwikkeling, de smaak van een alcohol-loos biertje is tegenwoordig meer dan goed te noemen. Voor de mensen die moeten rijden en toch een biertje willen drinken is het gewoon een goed alternatief.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Theo

  Kan iemand me vertellen wat de functie is van het ‘roerstaafje’?
  In mijn optiek grote onzin, dit verslechtert alleen maar de kwaliteit van je (wit)bier.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Je herkent dat het alcoholvrij bier is en door het roeren komt er zuurstof bij het bier waardoor er meer aroma’s vanaf komen en je dus meer van het bier ruikt. 80% van de smaak wordt bepaald door wat je ruikt….

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Schiphorst

    Blijft de vraag waarom ze dan beginnen met de opmerking dat je het bij een graad of 2-3 moet serveren. Dat is juist de pest voor de smaak. Als je werkelijk wil dat de aroma’s geproefd worden adviseer je een temperatuur die een paar graden hoger ligt. Op dat gebied lijkt er in 15 jaar echter weinig veranderd: je moet alcoholvrij bier zo koud drinken dat je geen aroma’s meer opmerkt. Dat maakt het hele verhaal meer marketing stunt dan iets dat serieus met bier te maken heeft. Maar goed mensen zijn er blij mee, dus ik zal met enig vermaak toekijken als iemand zit te stuntelen met dat bier zoals hier beschreven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

     Maar dan smaken de citrustonen minder lekker… we hebben ‘t hier natuurlijk wel over witbier. Dus wat is er nu mooier dan én koud bier én de aroma’s door met ‘t staafje te roeren ;-) .

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.