Bier proeven: Single Hop Nelson Sauvin

De Single Hop Nelson Sauvin is een gelimiteerde editie die speciaal voor de Belgische Delhaize supermarkten werd gebrouwen in de Proefbrouwerij in Lochristi. Na een jaar in de kast in het donker op een stabiele, constante temperatuur was het tijd om dit juweeltje te gaan proeven. Ik kreeg dit bier van William Roelens en Geroen Vansteenbrugge. Erg benieuwd wat er na een jaar nog van de hopsmaak was overgebleven. Serieus een prachtig bier waarvan ik letterlijk de laatste druppel uit de fles probeerde te schudden. Jammer, dat ie op was.

 

Bij het openen kwamen de citrus aroma’s je tegemoet! Grapefruit en een hoppige eerste bite die vervolgens overging in een warmere caramelsmaak met een drogere, lichtbittere afdronk. Een bier dat goed in balans is, duidelijk een hoppige kant heeft maar niet te scherp. Fris, goed doordrinkbaar met een gemiddeld koolzuurgehalte.

Boven verwachting
Voor mijn gevoel heeft het even laten staan van dit bier een goede uitwerking gehad op de smaak. Uit smaakbeschrijvingen van dit bier net na lancering vorig jaar blijkt dat het vooral erg scherp in bitterheid is en weinig andere smaak kent. Dit herkende ik absoluut niet. De scherpte van de bitterheid is door het bewaren uiteraard wat vergaan waardoor ook de rest van het bier beter te proeven is. Voor een ‘supermarktbier’ stijgt dit ver boven mijn verwachting uit. Nu is de Proefbrouwerij uiteraard een meer dan uitstekende brouwerij. Een goede promotie voor het Belgische bier! Wanneer krijgen we zoiets in Nederland?

Voor wie deze India Pale Ale met 7 procent alcohol nog heeft staan, geniet ervan! William en Geroen bedankt voor deze mooie bierbeleving!

Lees ook:Bierproef: Wiske echt voortreffelijk
Lees ook:Bierproef: Bitter Sweet Symphony
Lees ook:Bierproef St. Feuillien Grand Cru: Klasse bier
Lees ook:Bier proeven: Emelisse Blond
Lees ook:21-11/25-11-10: Horeca Expo Gent

Eén reactie op “Bier proeven: Single Hop Nelson Sauvin

 1. Geroen

  Beste Fiona;
  het was een genoegen om in ons pakket zo’n fles bier te stoppen . . .
  Graag gedaan voor zo’n attente bierdame als jij,
  wij hopen je terug te ontmoeten op de opening van het Bierfestival in Zwevegem op 14 augustus.
  Er zijn in ons landje terug enkele nieuwe bierpareltjes te ontdekken !
  Gisteren hadden we opnieuw een TOPmoment een avond met 20 nieuwe
  (soms enkele uitzonderlijke) bieren.
  Geroen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.