Stoofgerecht bij ABT-bier van de maand

Heerlijk al dat bockbier in en bij het eten. Het ABT-bier van de maand is zoals eerder geschreven de Ayinger Celebrator Doppelbock. Han Hidalgo van Biercuisine heeft een recept voor een bijzonder stoofgerecht gemaakt: eendenvlees met vijgen, pasta gestoofd in het bier van de maand. Foto: M.Therese Bruggeman

 

Ingrediënten voor vier personen:
2 ontvelde eendenbouten van tamme eend
4 gedroogde vijgen
2 sjalotjes
2,5 dl gevogeltebouillon
2 kleine takjes verse tijm
1,5 dl Ayinger Celebrator Doppelbock
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
175 tot 200 gram pasta, bijvoorbeeld schelppasta of buispasta
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De gedroogde vijgen in stukjes snijden en gedurende 2 tot 3 uur in een mengkom in het bier wellen. De ontvelde eendenbouten met zout bestrooien en kort laten rusten. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de eendenbouten aan beide kanten kort aanbraden. Hittebron verlagen en de takjes verse tijm en de bouillon erbij doen.

Op de laagste bron zetten en gedurende 45 minuten stoven. Af en toe omkeren. Tien minuten voor het einde van de stooftijd de stukjes gewelde vijg, het restant van het bier toevoegen en verder stoven. Takjes tijm verwijderen en op smaak brengen met peper en zout. Het stoofvocht pureren, eventueel zeven en terugdoen in de braadpan. Het eendenvlees van het bot afsnijden, in kleine stukjes verdelen en terugdoen in de pan. De pasta beetgaar koken, laten uitlekken, over voorverwarmde diepe borden verdelen of de pasta met het eendenvlees en druppeltjes saus vullen. Bij het gerecht kan je de Ayinger Celebrator Doppelbock, die ook op fles verkrijgbaar is, serveren. Koel het bier niet te koud.

Eet smakelijk!

Bron: Han Hidalgo

Lees ook:Eendenvlees met spitskool en kerst- of winterbier
Lees ook:Bierrecept: pasta met La Gauloise amber
Lees ook:ABT-gerecht: Kastanjechampignons met eendenvlees
Lees ook:Runderschenkel met appelstroop en Naughty Stout
Lees ook:ABT-gerecht: Wildzwijngoulash met Delirium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.