Duitse biermarkt in ontwikkeling

Afgelopen maand vierde Schneider Weisse 140 jaar van familietraditie en de ontwikkeling van de Duitse ´weissbier´-stijl. In Duitsland begint de roep naar andere biersmaken ook steeds groter te worden. In alle delen van Duitsland groeien kleine speciaalbier brouwerijen als paddenstoelen uit de grond. Alleen al in de hoofdstad Berlijn zijn nu een tiental speciaalbier brouwers actief. Dit is een trend waar de traditionele bierbrouwers op in moeten haken. Naast dit punt heeft Scheider Weisse een voorspelling gedaan van nog zes andere ontwikkelingen in Duitsland.  

 

 

Leuk om te zien hoe je hier als Nederlander tegenaan kijkt. Ze hebben de volgende punten geformuleerd:
- Middelgrote bedrijven bepalen de industrie voor de toekomst.
- Een herontdekking van het brouwersvak zal leiden tot nieuwe biervariaties.
- Het Reinheitsgebot, bier brouwen puur natuur, zal de belangrijkste pilaar blijven van moderne brouwerijen.
- Duitse brouwerijen worden opnieuw de wereldwijde drijvende kracht.
- De regionale focus is niet alleen een trend maar is blijvend.
- Bier zal meer sociaal geaccepteerd worden.

Of ze de drijvende kracht worden betwijfel ik toch. Een beetje chauvinisme kan uiteraard geen kwaad. Er zitten goede punten bij. Ik denk inderdaad dat innovatie van middelgrote brouwerijen komt. Dat zie je nu al.

Innovatie
Om mee te liften op de laatste trends is het volgens Georg Schneider heel belangrijk dat Duitse brouwers internationale samenwerkingen zoeken. Zo heeft Schneider Weisse succesvol met een Amerikaanse brouwer samengewerkt waardoor nieuwe trends konden worden ingezet: een weizenbier met veel hop.

Lees ook:Introductie Schneider Weisse Nelson Sauvin in USA
Lees ook:Schneider Weisse Mein Grünes ABT-bier van de maand
Lees ook:Wordt het Reinheitsgebot werelderfgoed?
Lees ook:ABT-bier van de maand: Schneider Weisse ‘Mein Nelson Sauvin’
Lees ook:De Beierse bierbrouwer komt naar je toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.