Welke smaak wil jij meer in bier in 2013?

In 2012 heeft de ‘hoptrend’ echt doorgezet oftewel meer hop in bier om het een meer bitter karakter te geven. Ook in bestaande bieren werd geëxperimenteerd met de toevoeging van hop of andere hopsoorten. Brouwers voegden steeds vaker tijdens het brouwproces op meerdere momenten hop toe, denk aan dry hopping en ‘late hopping’. Dit ging naar mijn mening af en toe wel ten koste van de balans in het bier.  

Welke smaak zou jij in 2013 graag meer terug willen zien in bier? Hopbitterheid, een meer zuriger karakter of misschien wel zoet of kruidig, of nog iets anders? Vul hieronder de poll in of geef je reactie hieronder!

Welke smaak wil jij meer in bier?

 • Bitter (51%)
 • Kruidig (20%)
 • Zuur (11%)
 • Zoet (10%)
 • Anders (8%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:Welk bier drink jij bij zomerse temperaturen?
Lees ook:‘Vrouwenbier heeft toekomst!’
Lees ook:Welk biersoort is trendsetter in 2011?
Lees ook:Welk biercafé is ‘t meest in oranjestijl?
Lees ook:Kwaliteit Nederlands speciaalbier?

2 reacties op “Welke smaak wil jij meer in bier in 2013?

 1. Fred Schiphorst

  Laten vooral al die smaken in 2013 blijven en misschien nog wel een paar meer ook. ik zou het prachtig vinden als brouwers vooral hun eigen richting kiezen. Naar mijn mening is er ruimte voor zowel experimentele brouwers als meer traditioneel. Die rijkdom is het belangrijkste. Ik zou niet graag zien dat alle brouwers eenzelfde richting op zouden gaan omdat dat verkoopt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rick Kempen

   Hear hear!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.