Brouwerij De Halve Maan gaat elektriciteit produceren

De grotere concerns zijn al jaren bezig met energie-, elektriciteit en waterbesparing. Zo zag ik in diverse Belgische speciaalbier brouwerijen het waterverbruik per liter gebrouwen bier teruglopen van zeven naar vijf. De ecologische voetafdruk is niet meer iets van alleen de grote brouwers. Ook steeds meer kleinere brouwerijen proberen hier hun strepen in te verdienen. Voor brouwerij De Halve Maan uit Brugge, bekend van onder andere Brugse Zot, is de volgende stap zelf elektriciteit produceren.

In de Belgische krant het Nieuwsblad vertelt eigenaar Xavier Vanneste dat als alles volgens plan verloopt er volgend jaar een biogasinstallatie wordt geplaatst. Deze kan elektriciteit genereren uit het afvalwater dat overblijft na het brouwproces. De installatie zou één vierde van de elektriciteit leveren die de brouwerij nodig heeft tijdens het brouwproces.

Brouwerij De Halve Maan zou de eerste Belgische brouwerij zijn die met deze installatie werkt. Het neemt maar een paar vierkante meter ruimte in beslag waardoor het nog past in de stadsbrouwerij. De investering is ongeveer 400.000 euro. Voor meer informatie en een kijkje in de keuken van deze brouwerij, lees ook mijn verslag van het bezoek.

Bron: Nieuwsblad 

Lees ook:Nieuwe bottelarij Brouwerij Halve Maan
Lees ook:België lanceert Week van het Belgische Bier
Lees ook:Een zotte ruzie tussen twee brouwers
Lees ook:Belgische brouwerijen winnen Australian Beer Awards
Lees ook:Nieuwe Brugse Brouwerij: Fort Lapin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.