Misverstanden over bier

Inmiddels ben ik nu al drie jaar aan het bloggen over bier en zijn er 3.100 berichten gepubliceerd, ongelooflijk waar blijft de tijd. Opmerkelijk vind ik dat een aantal zaken regelmatig terugkomt in het nieuws als iets dat nieuw is ontdekt. Prima, want hoe meer de boodschap wordt herhaald hoe beter. Zo las ik onlangs voor de tweede keer het bericht dat je van bier drinken geen bierbuik krijgt. Uit eerder onderzoek bleek dit al. Pils wekt de honger op waardoor je begint te eten. En daar komen de kilo’s vandaan.

Onlangs is een online drinkwijzer gelanceerd waarbij op de website ook een test is af te leggen over alcohol. Opnieuw blijkt hieruit dat er nog steeds veel misverstanden bestaan bij de consument over alcohol en ook over bier. Zo denkt 69 procent dat 1 glas bier evenveel calorieën bevat als twee boterhammen met kaas. Of denkt het merendeel dat in een glas bier meer calorieën zitten dan in een glas wijn. Verder gelooft men dat verschillende soorten alcohol door elkaar drinken je sneller dronken maakt en dat de alcohol in een glas bier sneller is afgebroken in het lichaam dan een glaasje likeur. Allemaal niet waar!

Ik zou zeggen doe ook eens de test op drinkwijzer.info Proost!

Lees ook:Bier helpt tegen bierbuik!
Lees ook:Kom maar door met ‘Champagnebier’
Lees ook:Bier en calorieën
Lees ook:Alle vrouwen aan het bier!
Lees ook:Sporthal zonder bier en patat niet populair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.