Terugkeer van Goudsch bier

Bij Omroep West is een reportage gemaakt over de historie die Gouda heeft met bier. Arie Slooff gaat zich inzetten om de stad Gouda weer op de bierkaart te krijgen. Met een bierwinkel ‘Den Gouwen Aar’ op de voormalige locatie van een Goudse brouwerij wil hij de consument laten zien dat Gouda niet alleen bekend is om kaas. De droom gaat verder, namelijk om in de toekomst onderin de kelder van de bierwinkel opnieuw een installatie neer te zetten en te gaan brouwen. Arie mag ik je één tip geven?

Proef die heerlijke Goudsch tripel niet uit een Duvel glas . En over lokaal bier gesproken. Niet alleen Arie werkt aan de Goudse biercultuur. De Goudsche bieren zijn namelijk pas net op de markt en worden gebrouwen bij Stadsbrouwerij De Goudsche Leeuw. Voormalig brouwer van Heineken, Theo Hesselink, werkt momenteel aan de terugkeer van het Gouds Bier. Voor wie graag de video wil zien, klik hier! Proost!

Lees ook:Bier maakt ook deze druilerige zondag leuk
Lees ook:14-10-´12: eerste editie Goudse bokbierfestival
Lees ook:04-08-’11: Zeeuws Proef-Lokaal
Lees ook:La Chouffe
Lees ook:20-01-’13: Winterbierfestival Gouda

9 reacties op “Terugkeer van Goudsch bier

 1. Harry Pinkster

  Verrassend bericht, ik probeer al maanden contact te krijgen, maar geen enkele reactie. Ook via Pint geprobeerd, maar helaas. Ik heb deze brouwerij als een van de ontbrekende Nederlandse brouwerijen op mijn site staan, dus als iemand kan bevestigen dat er echt bier van te koop is hoor ik dat heel graag. Kan ik weer op jacht…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ton van oorschot

   Harry. Het bier komt van De Leckere. Ik regel wel een fles voor je

     /   Beantwoorden  / 
   1. harry pinkster

    Ton, graag… Ze reageren zelf nergens op…. Ik heb het bier voor jou ook al staan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ton van Oorschot

     Ik heb ook nog een fles van Rebels voor je. Neem ik wel mee naar de BAV beurs

       /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

   Ben blij dat ik je af en toe nog kan verrassen Harry ;-)

     /   Beantwoorden  / 
 2. Jasper

  Beste Harry,

  Op facebook staan op de pagina van den gouwen aar foto’s van hun bier. Lijkt erop dat het dus weer bestaat.

  Gr. Jasper (o.a. van De Vreemde Eend)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ton van oorschot

  Fiona, ik moet je teleurstellen. De bieren worden bij De Leckere gebrouwen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Dat verbaast mij niets hoor Ton en daar hoef je mij niet mee teleur te stellen…. Het zal in kleine hoeveelheden uit Gouda komen uit de potten en pannen maar inderdaad voor de grote aantallen… had ik niet de illusie dat het daar gebrouwen werd. Dank voor de info….

     /   Beantwoorden  / 
 4. Arie Slooff

  Dag allen,
  Ik ben Arie Slooff, eigenaar van Den Gouwen Aar. Ik heb buiten dat de voorraden van de Goudsche Leeuw bij mij in de kelder staan, niet heel veel met de brouwerij te maken! Ik zie Theo daarentegen wel redelijk vaak, ook kan ik vertellen dat het bier niet bij de Leckere vandaan komt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.