Brouwerij Oersoep krijgt brouwlocatie Lent

Er komt een biologische bierbrouwerij met winkel en horecagelegenheid in het voormalige waterpompstation aan de Vossenpelssestraat in Lent. Oersoep is door een jury aangewezen als winnaar van de prijsvraag die de gemeente Nijmegen in het najaar van 2012 uitschreef om te komen tot een nieuwe bestemming voor het voormalige pompstation. Oersoep heeft tot medio april de tijd om de haalbaarheid van het plan te waarborgen. Daarna kan de koopovereenkomst worden getekend.

De Nijmeegse brouwerij Oersoep brouwt meerdere speciaalbieren van bijvoorbeeld een bier met wilde gist tot een blond bier. Daarbij is zoveel mogelijk gebruikgemaakt van biologische en lokale grondstoffen. Naast de brouwerij vormt de horecagelegenheid een belangrijk onderdeel van de exploitatie. Bezoekers kunnen kiezen uit een breed scala van bieren en andere biologische- en streekproducten die bovendien in de bijbehorende winkel verkrijgbaar zijn.

Leerwerkplekken
Oersoep dankt de uitverkiezing mede aan het voornemen om in en om de brouwerij leerwerkplekken voor jongeren te creëren. In samenwerking met het Regionaal Jongeren Loket worden jongeren betrokken bij de verbouwing van het pompstation of het werk in de brouwerij, het horecagedeelte of de winkel. Daarnaast wil Oersoep jongeren vragen rondleidingen of PR-activiteiten voor de brouwerij te organiseren.

Water
De plannen van Oersoep doen recht aan de historie van het pompstation. De brouwer schenkt in de horecagelegenheid -naast bier- minimaal tien soorten bronwater. Verder wil Oersoep in het pand twee tappunten met water creëren en op de grens met park Lingezegen een join-the-pipe-pomp waar mensen zelf water kunnen tappen. Het is de bedoeling het voormalige pompstation in oude staat te herstellen.

Lees ook:André Rieu krijgt Brand bierglas
Lees ook:11-12-’12: Grolsch POP-Quiz voor 3FM Serious Request
Lees ook:Verdere uitbreiding voormalig Bierbrouwerij De Kroon
Lees ook:Café’s zijn net zo erg als Brouwerij Olm
Lees ook:Brouwerij de Molen vordert met nieuwe brouwerij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.