Brouwerij Klein Duimpje lanceert rauchbier

De brouwerij van Erik Bouman, Klein Duimpje uit Hillegom heeft een nieuw bier, een Rauchbier, op de markt gebracht. Het Hillegoms Rauch Lager bevat 5,1 procent alcohol en maar liefst 70 procent rookmout.  

Het is een ondergistend bier met zelfs een tikkeltje meer rooksmaak dan de Spezial Rauchbier Lager uit Bamberg. Verder is het daarmee erg te vergelijken. Erik heeft verder gebruikgemaakt van Saazhop, een beetje roastmout en Cara120. Bijzonder is ook dat deze Hillegoms Rauch Lager het eerste ondergistende bier is dat uit de eigen nieuwe brouwinstallatie komt!

Voor meer informatie kijk ook op www.kleinduimpje.nl

Lees ook:Bier proeven: Hillegoms Rauch Lager
Lees ook:Brouwerij Klein Duimpje lanceert nieuw bier
Lees ook:Bier proeven: Weizen Rauch
Lees ook:Video beer en food pairing
Lees ook:Brouwerij Klein Duimpje lanceert Black Rye IPA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.