ABT-bier van de maand: Chimay Rouge

Het nieuwe ABT-bier van de maand is het Trappistenbier Chimay Rouge! In 1862 was dit het eerste bier dat in de Abdij van Notre-Dame de Scourmont werd gebrouwen, ook wel Chimay “Première” genoemd. De brouwerij is tijdens het ruime 150-jarige bestaan ook in de Tweede Wereldoorlog verwoest en daarna opnieuw opgebouwd. Het actuele recept van de Chimay Rouge is samengesteld door Pater Theodoor die zich net na de oorlog bij de ontwikkeling van de recepten liet inspireren door de originele recepten van de beginjaren van het brouwhuis.

Het bier heeft een koperachtige kleur en een romig schuim. De zeer fruitige toetsen met onder andere abrikozengeur worden in de afdronk afgesloten met een lichte bitterheid. Een bier met een toegankelijke en aangename smaak en door de lichte bitterheid ook fris en goed doordrinkbaar. De Chimay Rouge bevat 7 procent alcohol en is vooral goed verkrijgbaar in flessen van 0.75 liter en 0.33 cl en deze maand dus op de tap bij alle aangesloten ABT-cafés!

Voor meer informatie over de Chimay trappistenbieren, lees ook mijn verslag aan de Trappistenbrouwerij.

Lees ook:Rouge, red of rood?
Lees ook:ABT-bier van de maand: Emelisse Nieuw Zeeuws
Lees ook:Een kijkje op de nieuwe brouwlocatie Brouwerij ‘t IJ
Lees ook:PALM lanceert Rodenbach Caractère Rouge ook in 2012
Lees ook:Bier proeven: Adriaan Witbier

Eén reactie op “ABT-bier van de maand: Chimay Rouge

  1. André van Wingerden

    Één van mn favoriete bieren. :-D Nog nooit op van de tap dus maar eens proberen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.