21-04-’13: Toer de Geuze

Nog een ruime maand, op 21 april aanstaande, en dan vindt opnieuw de zeer populaire Toer de Geuze plaats. Van 10.00 tot 17.00 uur gaan voor de achtste keer de deuren open van een lijst brouwerijen en stekerijen van lambiek en geuze bieren. Deelnemers zijn: Brouwerij Boon Lembeek, Geuzestekerij De Oude Cam Gooik, Brouwerij De Troch Wambeek, Brouwerij 3 Fonteinen Beersel, Geuzestekerij Hanssens Artisanaal Dworp, Brouwerij Oud Beersel, Gueuzerie Tilquin Bierk(Rebecq), Brouwerij Timmermans Itterbeek en bezoekerscentrum De Lambiek Alsemberg(Beersel).

De bierliefhebber kan op dit tweejaarlijkse evenement naast een kijkje in de keuken ook genieten van lambiek, geuze, kriek, framboise en andere lambiekbieren. De toegang is gratis. De Toer de Geuze is te doen op eigen gelegenheid of met de HORAL-autocars bus. Plaatsen moeten gereserveerd worden via http://www.aaa-communication.be/horal/index.php echter zijn voor bijna alle ritten al uitverkocht.

Mega Blend 2013
Verschillende leden hebben speciaal voor de Mega Blend 2013 lambieken aangeleverd waarvan een geuze is gemaakt. De fles met het etiketnummer 00001 wordt vanaf 10 april geveild via eBay.

Verder doet voor het eerst dit jaar het Bezoekerscentrum De Lambiek mee aan de Toer de Geuze. Op het voetbalveld grenzend aan dit centrum vindt het openingsevenement plaats van het toeristisch seizoen Toerisme Pajottenland en Zennevallei.

Bron: nieuwsblad.be

Lees ook:01-05-’11: Toer de Geuze
Lees ook:Ontdek de geuze fietsroute
Lees ook:24 en 25-11-’12: Dag van de Oude Geuze
Lees ook:1 mei 2011: leuke bieractiviteiten
Lees ook:Ophef over prijs Geuze

Eén reactie op “21-04-’13: Toer de Geuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.