Brouwerij Huyghe bereikt 20 miljoen omzet

De brouwerij uit Melle heeft in 2012 een omzetgroei neergezet van 15 procent en behaalde daarmee voor het eerst 20 miljoen euro omzet, 76 procent daarvan is export. De groei komt vooral van vlaggenschip Delirium Tremens (+21 procent) dat naast groei in het buitenland ook op de nationale markt (+19 procent) meer verkocht. In totaal werd er bij Brouwerij Huyghe 165.000 hectoliter bier gebrouwen in 2012. 

Deliria
Vorige week nog op 23 maart 2013 werd de brouwerij ingenomen door circa 120 vrouwen. 10 dames brouwde op de Ladies Day 150 hectoliter van een nieuw bier: Deliria. Het gebrouwde hopbittere bier met 8 procent alcohol werd via stemming door vrouwen zelf gekozen. Het zal zeer beperkt op de markt komen en geen onderdeel worden van de vaste portfolio van de bouwerij die afgelopen jaar 55 procent van de omzet bepaalde.

2013
Alain De Laet: “Ik zie veel groei en potentieel in Latijns-Amerika en Azië. Ook op eigen bodem is nog groei mogelijk.” Na een investering van 7 miljoen euro in een compleet nieuwe brouwzaal staat ook voor 2013 nog het nodige op het programma, waarbij opnieuw 1,5 miljoen euro in de brouwerij wordt gestoken.

Lees ook:Brouwerij Huyghe lanceert exclusieve Deliria
Lees ook:Duvel Moortgat noteert 11% omzetgroei in 2012
Lees ook:Femsa zorgt bij Heineken voor goed kwartaal
Lees ook:Heineken zakt in verkoop verder weg
Lees ook:Bavaria realiseert omzetstijging in 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.