Bavaria realiseert omzetstijging in 2012

In 2012 heeft Bavaria de omzetgrens van €500 miljoen overschreden. De netto omzet steeg met € 52,5 miljoen ten opzichte van 2011. Het nettoresultaat daalde ten opzichte van 2011 (25,1 miljoen euro) naar €21,7 miljoen. In totaal produceerde Bavaria in het afgelopen jaar wereldwijd 5,8 miljoen hectoliter bier. Om in de toekomst een sterke positie op de wereldmarkt te waarborgen werd ook behoorlijk geïnvesteerd, namelijk met €32,8 miljoen.
De buitenlandse afzet is over 2012 gestegen naar 3,7 miljoen hectoliter. Merken die op de internationale markt een rol spelen zijn: Bavaria, Bavaria 0.0%, 8.6, Swinckels’ en enkele speciaalbiermerken. De brouwer uit Lieshout ziet voor 2013 veel kansen in verschillende nieuwe markten zoals Azië en Afrika en zal daar extra gaan investeren.

Ethiopië
In het najaar van vorig jaar nam Bavaria al een 35% belang in de Ethiopische brouwerij Habesha Breweries SC. Deze productielocatie zal een jaarlijkse capaciteit van circa 300.000 hectoliter hebben. Samen met Habesha wil Bavaria de Ethiopische biermarkt verder ontwikkelen en mede daarmee verdere groei in Afrika realiseren. De Nederlandse biermarkt staat nog steeds onder druk. Bavaria wist echter met haar merken in 2012 in zowel het retail- als het horecakanaal het marktaandeel te vergroten.

Voldoende kansen
Frank Swinkels, directielid van Bavaria: “Wij verwachten dat de Europese biermarkt in 2013 onder spanning blijft staan. Mede daarom is een aantal belangrijke strategische stappen gezet, zoals de definiëring van de strategie en verdere uitrol hiervan. Ook heeft verdere optimalisatie van de productie plaatsgevonden. We zien voldoende kansen voor de toekomst.”

Lees ook:Bavaria participeert in nieuwe brouwerij in Ethiopië
Lees ook:Afrika bierpionier stopt na 40 jaar
Lees ook:Heineken doet overname in Nigeria
Lees ook:Daling Nederlandse bierconsumptie stagneert
Lees ook:Bavaria laat bier onder licentie brouwen in Oekraïne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.