Bavaria zet alcoholvrij bier terug in schap tankstations

Image converted using ifftoanyTerwijl de bierverkoop met alcohol in het schap van het tankstation nog steeds niet mag, is alcoholvrij bier uiteraard geen probleem. Tot 1 november 2000 mochten tankstations bier verkopen. Sindsdien zijn alle soorten bier, inclusief alcoholvrij, verdwenen bij de tankstations. Bavaria brengt daar na 15 jaar afwezigheid verandering in. Vanaf nu zijn de varianten Bavaria 0.0% Original, Lemon en Wit verkrijgbaar in het overgrote deel van de tankstations in Nederland.

Snelgroeiende markt
Alcoholvrij bier is samen met speciaalbier nog steeds een van de hardstgroeiende segmenten in de biercategorie. Bavaria is marktleider in het alcoholvrij segment in Nederland. Door de verschillende innovaties in het segment in de afgelopen twee jaar is het aantal kopers van alcoholvrij bier bijna verdubbeld. Ruim 10% van de Nederlanders drinkt regelmatig alcoholvrij bier en dit aantal stijgt nog altijd. Met de verkoop van alcoholvrij bier op tankstations wil Bavaria nu inzetten op nieuwe gebruiksmomenten, onder het motto ‘Bier ook voor overdag’.

Alternatief
Peer Swinkels, directielid van Bavaria: “Alcoholvrij bier is een verantwoord alternatief niet alleen voor regulier pils, maar ook voor vruchtensappen, frisdrank, thee en koffie. Het bevat al het goede van bier zonder de nadelen van alcohol, heeft weinig calorieën en is dorstlessend. Met de introductie in het petrol-kanaal zetten we in op nieuwe gebruiksmomenten, zodat consumenten ook onderweg kunnen genieten van bier.”

Café aan de snelweg
Om de herintroductie van alcoholvrij bier bij tankstations te vieren bouwt Bavaria voor één week het Shell tankstation A4-West om tot Bavaria café. Van dinsdag 23 april tot en met zaterdag 27 april kunnen bezoekers aan de bar gratis Bavaria 0.0% Original bier proeven.

Lees ook:Shell-tankstation alcoholvrij café
Lees ook:Bavaria lanceert nieuw alcoholvrij bier 0.0% Gold
Lees ook:Bavaria 0.0% Wit wint FoodTopAward
Lees ook:Alcoholvrij bier is HOT
Lees ook:Alcoholvrij witbier van Bavaria: Geniaal?

0 reacties op “Bavaria zet alcoholvrij bier terug in schap tankstations

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.