Brouwerij Lindeboom opent 3 mei nieuwe brouwzaal

Op vrijdag 3 mei 2013 opent Limburgs Gouverneur Theo Bovens de nieuwe Brouwzaal van de Lindeboom Bierbrouwerij in Neer. De Limburgse familiebrouwerij verwezenlijkt met de bouw van de Brouwzaal een investering in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In 2009 is deze innovatie, op initiatief van brouwer Willem Geenen gestart met een uitgebreide oriëntatie naar verdergaande verduurzaming van Lindeboom.

Een belangrijke basis hiervoor vormt het nieuwe energiebesparende wortkook- en warmteterugwinningsproces. Daarbij is de oude dieselgestookte stoomketel vervangen door een nieuwe gasgestookte stoomketel. In de nieuwe Brouwzaal, met verhoogde capaciteit, staan drie nieuwe brouwketels, die ieder hun eigen aandeel hebben in het ambachtelijk brouwen van het hele bierassortiment van de Lindeboom Bierbrouwerij. De realisatie van de Brouwzaal is met respect voor de historie vormgegeven.

In het hart van het nieuwe Lindeboomplein staat de vertrouwde linde. De nieuwe brouwketels van de Brouwzaal zijn gelegen naast het historische Lindeboom Brouwhuis met zijn authentieke koperen ketels, die ook nu nog in gebruik zullen blijven.

Voor wie benieuwd is naar de nieuwe brouwzaal kan tijdens de Week van het Nederlandse Bier op 2 juni 2013 een kijkje nemen bij Lindeboom.

Lees ook:La Trappe zet verdere stappen in MVO-beleid
Lees ook:Nominatie Lindeboom Bierbrouwerij voor ondernemersprijs
Lees ook:Directeur bierbrouwerij Lindeboom overleden
Lees ook:Wassenaarsche Bierbrouwerij weer op de kaart
Lees ook:Prominent Oijen bier van de maand bij ABT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.