Chicago bring it on….

Na anderhalve dag acclimatiseren en wat sightseeing door de stad heb ik toch al een kleine eerste indruk van wat hier op biergebied speelt. In een café kijk ik als een spion om mij heen om te kijken wie wat drinkt. Wat mij opvalt is dat ieder café, hoe klein ook, een uitgebreide bierkaart heeft. Het is duidelijk dat craftbeer hier heel erg leeft. Op het menu staan naast importbieren als Heineken en inderdaad Stella, veel lokale en regionale craft bieren van Amerikaanse brouwerijen. (foto: alle craftbeers op fles)

 

Bierkaart
Wie denkt dat er bij brouwerijen in de VS alleen IPA’s en Stout-bieren worden gebrouwen heeft het mis. En ook is het grootste deel mooi in balans en niet over de top. In het aanbod op de kaart vind je verder ook tarwebieren, bock bieren en een grote diversiteit aan Ale’s. De bierliefhebber heeft hier echt wat te kiezen! Wat mij verder opvalt is dat dit kiezen niet blijft bij alleen het bier. De pub’s organiseren allerlei entertainment avonden, veel in aansluiting op sportactiviteiten, om mensen te trekken. In Nederland zijn er zeker ook cafés die zich met zo’n kalender bezighouden maar je ziet dat het hier nog een stap verder gaat. Het trekt mensen niet alleen naar ‘t café maar ze blijven ook.

 

Totale beleving 
De avond wordt namelijk volledig aangekleed. Bierdrinkers krijgen allerlei gadgets om je maar volledig mee te nemen in de mood van de avond en te zorgen dat je daardoor nog lang blijft. Interessant om te zien! Een ander element is de hartelijkheid van het personeel. Ook al is het gespeeld en minder gemeend, het komt allemaal heel vrolijk over waardoor je zelf in een positieve flow zit waar je de hele avond niet meer uitkomt…. Na een supergezellige avond met Kim Lentjes gaan we ons nu voorbereiden op de eerste schooldag!

 

Lees ook:Uitvinder houdt bier insectenvrij en fris
Lees ook:Vernieuwde Nederlandse bierkaart te koop
Lees ook:Biercafés op Dé bierkaart van Nederland
Lees ook:11 oktober Bokbierdag Zutphen
Lees ook:5 en 6 juli 2013: Wilde gisten bierfestival in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.