Iedere brouwerij die een compleet nieuwe brouwzaal installeert krijgt de nodige kinderziektes. Hoe goed alles wordt voorbereid, je kunt er zeker van zijn dat de nodige uitdagingen op het brouwerspad komen. Het is geweldig eigenlijk dat de Schotse brouwer BrewDog dit met het publiek en daardoor ook met collegabrouwers deelt. Op de site van BrewDog geeft zij een weergave van de ontwikkelingen van de afgelopen maanden.
Problemen met de centrifuge, die gebruikt wordt om het bier te filtreren, met soms batches waarvan de helft door het putje ging. De hoge hopconcentratie van de BrewDog bieren zorgden voor een grote uitdaging bij de centrifuge. Daarnaast hadden teveel bieren een hoog zuurstofgehalte, oftewel de veroudering trad heel snel in. De smaak van de bieren was niet meer wat het moest zijn. Daar kwam nog bij dat heel veel batches zelfs nog hopresten in het bier had. Inmiddels zijn de problemen opgelost en moet ‘t volledig in orde zijn. De focus ligt weer op speciale bieren in plaats van de problemen in de brouwzaal. Recent is er voor het eerst een zuur bier gebrouwen door BrewDog! Inderdaad ook een trend die de wereld verovert. Ongelooflijk eigenlijk dat zure bieren zo’n tien jaar geleden op sterven na dood waren.
Voor meer informatie kijk op www.brewdog.com/blog-article/the-good-the-bad-and-the-hazy
Lees ook:Brouwerij Lindeboom opent 3 mei nieuwe brouwzaal
Lees ook:Grote vorderingen in nieuwe brouwerij BrewDog
Lees ook:BrewDog gooit met katten
Lees ook:In Denemarken dreigt biertekort
Lees ook:Brewdog lanceert viagra bier voor William en Kate