Milieudoelstellingen AB InBev voor komende vijf jaar

Bierconcern AB InBev maakte gisteren, 5 juni, op Wereld Milieu Dag de duurzaamheidsdoelstellingen voor de komende vijf jaar bekend. Zij wil het waterverbruik tijdens het productieproces terugdringen met 135 miljoen hectoliter, 100.000 ton minder verpakkingsmateriaal gebruiken en het energieverbruik verminderen met 10%.

Met in totaal zeven nieuwe, wereldwijde doelstellingen borduurt AB InBev voort op de duurzaamheidsdoelstellingen die de bierbrouwer zichzelf drie jaar geleden heeft gesteld. AB InBev gaat zich de komende jaren actief inzetten om het watermanagement te verbeteren in de gebieden waar hun gerst wordt geproduceerd. Daarnaast gaat de brouwerij meehelpen stroomgebieden in landen als Bolivia, Brazilië, China, Mexico en Peru te beschermen.

3,2 hectoliter waterverbruik per hectoliter drank
In 2017 moet het waterverbruik gedaald zijn naar 3,2 hectoliter per geproduceerde hectoliter drank. Dit komt overeen met een besparing van ongeveer 5.400 Olympische zwembaden. De uitstoot van broeikasgassen door AB InBev zal in 2017 10% lager liggen, in China ligt dit percentage zelfs op 15%.

Lees ook:SABMiller koopt Argentijnse brouwer CASA Isenbeck
Lees ook:China nog steeds grootste bierproducent ter wereld
Lees ook:AB InBev bouwt nieuwe brouwerij in China
Lees ook:AB InBev investeert verder in Azië
Lees ook:Groeit AB InBev ook in duurzaam brouwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.