Derde bier Heyloo geïnspireerd op Midzomer

Foto: Eline Boulonois

Na het Heilooër Blond en het Ter Coulster Dubbel komt er een derde bier van Brouwerij Heyloo op de markt. Een bier wiens naam is geïnspireerd op die van de zonnewende in de zomer: Midzomer Wit. Zaterdag 22 juni om 13:00 uur start de verkoop bij Cadeauwinkel De Ontdekking in Heiloo. De “Heren van Heyloo”, Bert Langendam, Theo van Beek en René Boulonois, zullen in de winkel aanwezig zijn om het bier en de ontwikkeling ervan nader toe te lichten.

In Heiloo bevindt zich natuurgebied Nijenburg met het landhuis Nijenburg. Bij de aanleg van dit landgoed hebben de eigenaren en ontwikkelaars zowel het huis als het natuurgebied eromheen zo ingericht, dat zowel bij de zomer- als de winterwende recht tegenover het huis door het hele gebied heen ruimte is vrijgelaten om de zon (voorheen) achter de Egmondse duinen onder te kunnen zien gaan (zie foto). Natuurmonumenten organiseert a.s. vrijdagnacht een Midzomernachtloop in het gebied. De zon gaat die avond om 22:04 uur onder, dus als je die bijzondere gebeurtenis wilt meemaken moet je eerder aanwezig zijn!

Maar ik weid uit; terug naar het bier. De mannen hebben zich voor het recept laten inspireren door Duitse Weizen en Kölsch bieren. Er is gebruik gemaakt van Duitse hop en gist, en (naast twee gerstemouten) tarwemout om het bier wat lichter van kleur en zachter van smaak te krijgen. De ontwikkeling (en het belangrijke testen) gebeurt telkenmale in Heiloo en de uiteindelijke keuze wordt gebrouwen bij Brouwerij De Schans. Het bier van hoge gisting is uitgekomen op een alcoholpercentage van 5,5%, een kleur van 9 EBC en een bitterheid van 20 EBU. Het bier zal uitgebracht worden in 33 en 75 cl flessen.

Vanaf vandaag krijgen we zomers weer, vrijdag start de zomer en zaterdag kunnen we erop proosten!

Bron: (onder andere) Brouwerij Heyloo.

Lees ook:Brouwerij Heyloo aan lange lijst toegevoegd
Lees ook:Heiloo weer een bier rijker
Lees ook:09-04 en 10-04-’13: Duitse Bierdagen
Lees ook:Belg brouwt bewust blauw bier
Lees ook:Koper voor KiKa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.