Belgische beurshandelsplaats wordt bierpaleis

Brussel moet vanaf 2018 niet alleen bekend staan om het Atomium en Manneken Pis maar ook vanwege een heuse biertempel. De gemeente Brussel heeft groen licht gegeven om het voormalige beursgebouw in Brussel volledig om te dopen tot biermuseum. (foto: belgischebrouwers.blogspot.com

Lange tijd is er een getouwtrek geweest over de bestemming van het voormalige handelscentrum dat in het bezit was van Euronext. Vorig jaar nam de stad Brussel het pand over voor vijf miljoen euro. Eerder wilde een managementschool in het gebouw een Campus oprichten. De gemeente wilde echter dat het pand voor het publiek toegankelijk werd. Met een haalbaarheidsonderzoek is gekeken of een biermuseum in het pand gevestigd kon worden. Dat blijkt dus mogelijk.

Jaarlijks hoopt het museum 400.000 bezoekers binnen te halen. Een geweldig resultaat voor de promotie van Belgisch bier!

Bronnen: de redactie.be en dft

Lees ook:Vakantietip: bezoek een biermuseum
Lees ook:Grolsch terug op geboortegrond in Groenlo
Lees ook:Brouwerij Oersoep krijgt brouwlocatie Lent
Lees ook:Ludieke recycling van bierflesjes
Lees ook:Uitbreiding lambiekbrouwerij Lindemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.