Abdij van Averbode lanceert nieuw abdijbier

De abdij van Averbode lanceert een eigen abdijbier. De paters gaan daarvoor naar de Belgische Brouwerij Huyghe uit Melle, bekend van het biermerk Delirium Tremens. De samenwerking is tot stand gekomen door raakvlakken op de kernwaarden van traditie en authenticiteit. Ook het duurzame karakter van de Melse brouwer speelt een belangrijke rol. Begin 2014 vindt de lancering plaats van Averbode abdijbier dat een eerbetoon is aan de geschiedenis van de abdij. De lancering van het bier valt binnen de plannen rond de restauratie en herbestemming van een aantal van de gebouwen van Averbode.

Averbode is niet onbekend met bier aangezien van de 14e tot begin 20e eeuw al bier werd gebrouwen in de abdij. Er komen twee bieren op de markt, één die het lokale karakter extra zal bevestigen en ook bij de abdij wordt gebrouwen en één biermerk dat gebrouwen gaat worden bij Huyghe en vervolgens spoedig in 60 landen over de hele wereld verkrijgbaar zal zijn, aldus Alain De Laet. “Averbode zal een belangrijk biermerk worden in de Huyghe portfolio en net als Delirium Tremens en La Guillotine de volledige aandacht krijgen.”

 

Lees ook:Winnaar prijsvraag Delirium Tremens
Lees ook:Gele truidrager Bradley Wiggins houdt van Belgisch bier
Lees ook:Niet morsend (horeca)personeel gezocht!
Lees ook:Delirium Tremens: een pittige tripel
Lees ook:ABT-bier van de maand: Delirium Hivernum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.