Nu de cijfers zijn gegeven en iedereen alle eindwerken heeft verdedigd zal ik de komende weken de bier-spijscombinaties op mijn blog publiceren. Om tot de juiste combinaties te komen is naast het in acht nemen van alle theoretische achtergrond over smaak en bier-spijscombinaties natuurlijk ook proefondervindelijk gejureerd en beoordeeld. Niet alleen door mij maar ook door familie die af en toe van een bier genieten en verder weinig kennis hebben van bier bij het eten. Het uitgangspunt van het menu dat ik heb gemaakt is een zomerse avond. Dat komt goed uit nu! Toch uitgebreid met meerdere gangen eten maar na iedere gang een fris en luchtige ervaring hebben. Niet overvol zitten maar heerlijk genieten op een warme zomerse avond!
Een veel gehoord argument om geen bier bij het eten te drinken is omdat je er zo vol van raakt. Als gekozen wordt voor het juiste bier, speelt dit probleem niet meer! Dat heeft onder andere met het koolzuur te maken. Met name hier heb ik ook rekening mee gehouden in de keuze van het bier. Het menu dat ik de komende dagen uit de doeken ga doen ziet er als volgt uit:
Amuse
Mousse van gerookte forel
Vedett Extra White
(Deze combinatie heb ik onlangs al op mijn blog beschreven!)
——————–
Voorgerecht
Rauwe gemarineerde kabeljauw
————————
Tussengerecht
Prei vinaigrette met gerookte zalm en rode biet
————————
Hoofdgerecht
Lamskoteletjes in een korstje van pistachenoten
———————–
Dessert
Citroencake begeleidt met bitterkoekjes en geklopte room
Bijpassende bieren
Ik hou de combinatie met de bieren voor de resterende gangen nog even geheim aangezien ik vind dat het de uitleg moet krijgen dat het verdiend bij het gerecht. Het gehele menu is overigens lactosevrij! Zie voor meer combinatietips ook www.bierspijs.nl
Lees ook:WIN het kookboek ‘Bier op het Menu’
Lees ook:WIN een bier- en gastronomisch arrangement bij Palazzo
Lees ook:Laatste kans: WIN het boek
Lees ook:Zythologie: de afsluitende verdediging
Lees ook:Grolsch bokbier actie