Bier proeven: Budels Batavier

Wat heeft Nederlands bier toch een mooie diversiteit aan biersmaken. Door van dit soort proefsessies ‘Nederlands bier’ te houden ontdek je nog eens wat! De Batavier van de Budelse bierbrouwerij heeft 5 procent alcohol, is een amber ale en dus is het bier koperkleurig. Dit Budelse bier wordt duidelijk gefilterd aangezien het compleet helder is. De schuimkraag is mooi en fijnparelig met kleine belletjes. Het koolzuur en de volmondigheid is beiden gemiddeld.

Aroma
De Batavier bevat volgens het etiket water, hop, gerstemout en tarwe. In het aroma en de geur vind je veel granige en moutige tonen maar ook caramel en een klein zuurtje dat in de geur als groene appel naar voren komt.

Smaak
Het bier heeft een dunne zoete smaak naar caramel, candy- en toffee snoepjes. Het is overigens zeker geen bier waar je tanden van uit je mond vallen van zoetheid. De zoete smaak is subtiel. De nabitterheid is zeer beperkt.

Overall
Een bijzonder toegankelijk bier dat een vriend of vriendin kan zijn van iedereen. Aangezien er nauwelijks een nabitterheid in zit is het prima te combineren met kipgerechten met een klein zoetje in de saus of bijvoorbeeld koud vlees (Carpaccio) met een lichtgebrande of caramelachtige saus.

Lees ook:Bier proeven: Hillegoms Rauch Lager
Lees ook:Bier proeven: Achel Extra Bruin
Lees ook:Bier proeven: Graaf Dicbier
Lees ook:Bier proeven: Witte Parel
Lees ook:Budelse Brouwerij lanceert Masterclasses Bier

2 reacties op “Bier proeven: Budels Batavier

  1. joeri

    Ik vind het alleen jammer dat zo’n bieren in een hele saaie fles zitten. Het zou veel mooier uitzien als het bier in een lange 0,33 fles zit in plaats van zo’n modale Eurofles. Zo zijn de bieren van La Trappe bij de Slijter veel mooier in fles dan in de supermarkt(0,33 tegenover 0,3). Het bier kan nog zo goed smaken, maar als je een nieuw bier proeft, moet het fles wel goed uitzien, want daar kijk je als eerste naar. zie voorbeeld van Orval fles. Eerste indruk is heel belangrijk voor aanschaf van een nieuw te proeven bier.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.