ABT-bier van de maand: D’Olle Griezen Weizen

Het ABT-bier van de maand augustus is het Nederlandse bier D’Olle Griezen Weizen gebrouwen bij de Texelse Bierbrouwerij. Het recept is afkomstig van Herman Holtrop die dit voorjaar op het Groningse Bierfestival het beste Weizenbier had gebrouwen. Naast de verkrijgbaarheid op tap zal het ook op fles te koop zijn bij de Mitra slijterijen.

Het bier bevat 6 procent alcohol en is een fris doordrinkbier met minimaal 50 procent tarwe en zoals gebruikelijk bij een weizenbier geen kruiden. Voor meer informatie kijk op de website van de Alliantie van Bier Tapperijen.

Lees ook:ABT-bier van de maand: Delirium Hivernum
Lees ook:ABT-bier van de maand: Schipluyden
Lees ook:Bier proeven: Adriaan Witbier
Lees ook:Nieuw ABT-bier van de maand: Amarillo Sun
Lees ook:Nieuw ABT-bier van de Maand: Witkap Pater Special

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.