Bier proeven: Weizen Rauch

weizen rauch bierZoals gisteren aangegeven is een rookbier uitermate geschikt om te combineren bij vlees of vis van de BBQ. Daarbij ga gaf ik aan dat bij vis niet wit- of weizenbier met rookmout beter combineert dan een traditioneel rauch bier. Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom heeft naast de Rauch Lager ook een Weizen Rauch. Dit bier heeft met 7,5 procent alcohol een behoorlijke body en blijft door de citrustonen toch fris en goed doordrinkbaar. Voor alle BBQ’ers: dit bier combineert geweldig met vis van de BBQ of Grill.

Weizen Rauch heeft een blond oranje kleur en troebel zoals ieder wit- of weizenbier. Het Hillegomse bier heeft een gemiddeld koolzuurgehalte en is absoluut volmondig van smaak. Ook dit bier drink je niet heel koud maar tussen de 8 en 10 graden. Mede omdat je daardoor de vele rijke smaakcomponenten in dit bier goed kunt proeven. In het bier is gebruikgemaakt van pilsmout, munchenermout, tarwemout en natuurlijk hop.

Aroma
Deze Weizen Rauch heeft een prachtig aroma van zoet fruit zoals banaan maar ook vanille en daarnaast citrustonen van sinaasappel en een zuurtje van de tarwe. Uiteraard is ook de kruidnagel en de gebruikte rookmout goed in de geur op te pikken.

Smaak en afdronk
Bij het nemen van een slok komt uiteraard direct de rookmout naar voren gecombineerd met frisse citrustonen die worden begeleid door het zuurtje van de tarwemout. Een prachtige combinatie! De kruidnagel en droge lichtbittere afdronk zorgen vervolgens voor een klein beetje pit in dit bier.

Overall
Een gewichtig bier wat absoluut dat visje van de grill of BBQ een gewichtige begeleiding geeft en de smaak zal verlengen. Door de frisse citrustonen in hoofd- en bittertonen in de nasmaak, blijft dit bier goed doordrinkbaar.

Lees ook:Bier proeven: Hillegoms Rauch Lager
Lees ook:Bier proeven: IJwit
Lees ook:Bier proeven: Beerze Beer
Lees ook:Brouwerij Klein Duimpje lanceert nieuw bier
Lees ook:Bier proeven: Adriaan Witbier

Eén reactie op “Bier proeven: Weizen Rauch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.