Jacques’ zwaar blonde winnende Brand hobbybier in aantocht

Voor hobbybrouwer Jacques Bertens uit Loon op Zand kwam afgelopen maandag 12 augustus een droom uit. Hij mocht zelf aan de slag om zijn winnende zwaar blonde bier van de Bierbrouwwedstrijd van Brand en PINT in grote volumes te brouwen.

Jacques Bertens won op 1 juni de Brand Bierbrouwwedstrijd. De jury was onder de indruk van de complexiteit en de fruitigheid van Jacques’ zwaar blond bier. Brouwmeester Rob Habets vond het een uitdaging om het te gaan brouwen. Hij was benieuwd naar de vijf hopsoorten en de gist die Jacques in zijn recept verwerkt had.

Voordat maandag aan de grote klus begonnen kon worden is het recept samen met de brouwmeesters van Brand geschikt gemaakt om op grote schaal te brouwen. Eind oktober is het winnende zwaar blonde bier van Jacques Bertens te proeven bij de Brand horecazaken, bij de JUMBO supermarkten en de Mitra slijterijen.

Voor wie wil kijken hoe het brouwen afgelopen maandag in zijn werk ging kan vanavond kijken naar SBS6, Hart van Nederland om 23.20 uur! 

Lees ook:Brand presenteert Zwaar Blond bier
Lees ook:Jacques Bertens brouwt beste blond bier
Lees ook:Brand Zwaar Blond geïntroduceerd en geproefd
Lees ook:Brouw het lekkerste zwaar blond bier van Nederland
Lees ook:Pilswedstrijd voor hobbybrouwers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.