Vrouwelijke Real Ale bierdrinkers stijgt fors

Deze dagen staan in Londen in het teken van het Great British Beer Festival georganiseerd door CAMRA dat staat voor Campaign for Real Ale, kort gezegd de promotie van bier van traditionele brouwerijen. Voor wie meer achtergrond over Real Ale wenst, dat is hier te vinden. De laatste jaren is het aantal leden van de organisatie fors toegenomen en met name doordat steeds meer vrouwen zich hebben aangesloten. In de laatste drie jaar is het aantal vrouwen dat real ale probeert gegroeid van 14 naar 34 procent. Van de 150.000 leden is nu 22 procent vrouw waarvan in de afgelopen tien jaar 20.000 vrouwen zich bij CAMRA aansloten.

Momenteel bestaan er al ruim 1.000 Britse brouwerijen die gezamenlijk zorgen voor meer dan 8.000 verschillende real ales. De bierverkoop in de UK is de laatste drie jaar met meer dan 500 miljoen Pints afgenomen terwijl real ale het in de markt goed doet en in 2011 nog een kleine groei vertoonde.

Ook in de UK zijn steeds meer consumenten gericht op de lokale markt en wordt er gekeken welke bieren in de buurt worden gebrouwen. Christine Cryne, Member of CAMRA’s National Executive, geeft aan dat er nu zo’n uitgebreid assortiment aan real ales is, dat het slechts een kwestie is van het zoeken naar het juiste bier. Oftewel voor iedereen is er wel een bier die hij of zij lekker vindt.

Het Great British Beer Festival duurt tot en met de 17e augustus in het London’s Olympia exhibition centre. Voor meer info kijk op www.gbbf.org.uk.

Bron: GBBF

Lees ook:Nieuws van het Great British Beer Festival 2011
Lees ook:13-8 t/m 17-8-’13: Great British Beer Festival
Lees ook:Kaartverkoop Great British Beer Festival van start
Lees ook:Great British Beer Festival in teken van Beer en Food
Lees ook:Great British Beer Festival: hele wereld kijkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.