Bier tegen een kater

Op de website van Proost Magazine is te lezen dat onderzoekers in Australië een bier hebben ontwikkeld dat een kater moet tegengaan. Door het alcoholpercentage te verlagen en mineralen en elektrolyten, vaak geziene ingrediënten in sportdrankjes, toe te voegen droogt de drinker minder snel uit. Alcohol zorgt ervoor dat er vocht wordt onttrokken uit je lichaam en dus ook je hersenen. Hierdoor krijg je de welbekende hoofdpijn.

Het team van het Griffith University’s Health Institute heeft bovendien een test uitgevoerd naar het effect op de smaak van de toevoegingen. Er werden twee zwaar alcoholische bieren gebrouwen, één met een normale hoeveelheid aan alcohol en één licht alcoholisch bier. Uit onderzoek bleek dat ondanks de toevoegingen er niets aan de smaak verloren ging.

Of het bier ooit in productie wordt genomen is niet bekend. Voorlopig zijn er in ieder geval nog geen plannen in deze richting. Hopelijk ziet een bierbrouwer iets in de resultaten van het onderzoek, die eerder dit jaar werden gepubliceerd. Dit zijn mooie innovatieve ontwikkelingen.

Bron: Proost Magazine

Lees ook:Alcoholische drank voorkomt beroerte
Lees ook:Bier met veel alcohol: Biersnaps!
Lees ook:IJs met bier een grote hit
Lees ook:Bier en prostaatkanker: weer een onderzoek
Lees ook:Matige alcoholconsumptie vermindert leververvetting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.