Nieuw: Great Divide Peach Grand Cru

Naast de bierontwikkelingen in Europa hou ik zeker ook nieuwe bierintroducties in de VS in de gaten. Kijken waar ze aan de andere kant van de plas mee bezig zijn. Een belangrijke Craft Brewery in de VS, Great Divide Brewery, maakt niet alleen kwalitatief fantastische bieren maar komt uiteraard ook met de laatste biertrends. Het is dus zeker één van de brouwerijen om te volgen. Op basis van de perziken oogst deze zomer introduceert de brouwerij het nieuwe gelimiteerde bier: Great Divide Peach Grand Cru.   

Het bier is een Belgian Style Ale met verse perziken uit het dorpje Palasade, Colorado, de staat waar de brouwerij gevestigd is. In 2012 werd voor het eerst een klein brouwsel van zeven vaten gemaakt, gewoon om uit te proberen. Het bier viel enorm in de smaak en was in no-time op. Voor 2013 stond dus een nieuw brouwsel op de planning wat tegelijkertijd ook veel groter moest worden. Eenvoudig was het echter niet. Er moesten zo’n 1600 pounds, circa 730 kilo, aan perziken in het bier voor een batch van zo’n 50 barrels, circa 60 hectoliter.

De Great Divide Peach Grand Cru is afgevuld in flessen van 750 ml. en bevat een alcohol van maar liefst 12 procent. Daar hebben de vele suikers in de perziken onder andere voor gezorgd natuurlijk . De brouwers adviseren het bier met vrienden te delen en te eten bij gerookte kip, geroosterde kleine artisjokken, zachte blauwe kaas en natuurlijk ook gegrilde perziken met vanille ijs.

Voor velen blijft dit bier onbereikbaar om te kopen. In België zijn ook diverse perzikbieren op de markt. Brouwerij Dubuisson brouwt er bijvoorbeeld één. Onlangs heb ik dit bier nog geproefd. Je drinkt het weg als limonade maar het bevat toch al 8,5 procent alcohol. Overigens was het niet extreem zoet. Het grote verschil tussen deze bieren is niet alleen het alcoholpercentage maar ook de perziktoevoeging, bij Great Divide zijn het verse perziken en bij Dubuisson gaat het om een perzikextract. In het laatste geval maakt dat het brouwen een stuk eenvoudiger.

Bron: Great Divide Brewery

Lees ook:Veluwse Heidebrouwerij lanceert Pegasus bier
Lees ook:Het bierfestival van zware bieren
Lees ook:Nieuws van het Great British Beer Festival 2011
Lees ook:Brewdog herlanceert Ghost Deer met 28% alcohol
Lees ook:Kaartverkoop Great British Beer Festival van start

3 reacties op “Nieuw: Great Divide Peach Grand Cru

 1. Kevin

  Brasserie Cantillon uit Brussel heeft iets soortgelijk maar met lambiek en verse abrikozen, de Fou Fone

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan eric

  Het is overigens Great Divide (met een i)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ha ha ja zie ‘t nu… stom dat ik ‘t met een ‘e’ heb geschreven… bedankt, direct aangepast.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.