Christoffel Speciaalbieren na doorstart weer leverbaar

De volledige bierlijn van de Christoffel Bieren is na ruim een halfjaar weer volledig leverbaar. In januari 2013 ging de brouwerij in Roermond failliet waarna een doorstart van het biermerk plaatsvond. Op basis van de originele, authentieke recepturen worden de bieren nu gebrouwen bij de Belgische Proefbrouwerij in Lochristi.
Maarten Kruijtzer en Chris Liebau van Christoffel Speciaalbieren: “We zijn enorm blij dat we in zo’n korte tijd in staat zijn geweest om de hoge kwaliteit en uitgesproken smaakprofielen van onze Christoffel Bieren opnieuw te evenaren. Natuurlijk heeft de Proefbrouwerij in Lochristi met zeer veel expertise hier voor een belangrijk deel aan bijgedragen. Onze bieren zijn nog steeds ondergistend en ongefilterd én krijgen een hergisting op de fles. De kwaliteit en smaak zijn naar ons idee uitstekend in balans aangezien we nu een gesloten brouwproces hebben waardoor de specifieke mout- en hopsoorten nog beter tot hun recht komen dan dat ze al deden.”

Bierassortiment
Als eerste in Nederland bracht Christoffel Bier een bier op de markt dat dubbel gehopt is, het kreeg de naam Christoffel Bier. De bitterheid is 50 EBU, ter vergelijking een Nederlands pils bevat circa 20 tot 25 EBU, en kenmerkt zich door de karakteristieke hoppige smaak. Deze is verkregen door de hopsoorten Magnum, Challenger en Saaz-hop. Het tweede bier is de Christoffel Nobel, deze krijgt een extra hopbehandeling waardoor het bier veel hopgeur en -aroma bevat. De Christoffel Wijs tot slot, is een origineel amberkleurig Hefeweizen, gebrouwen met de Saaz hop uit Tsjechië. Tijdens het najaar is het bokbier, een donkerbruine dubbelbok, ook weer leverbaar op fust.

Verkrijgbaarheid
Het volledige assortiment is afgevuld op 33cl fles en 20 liter kegs en vanaf nu leverbaar via Multi Bier in Asten als exclusief distributeur voor Nederland. Vanaf oktober zullen de bieren op fles ook weer verkrijgbaar zijn bij de Mitra Slijterijen.

Lees ook:D’n Ossekop van Muifelbrouwerij op de markt
Lees ook:Christoffel Bierbrouwerij lanceert laatste bier
Lees ook:Muifelbrouwerij lanceert nieuw bier: Muifel USA IPA
Lees ook:Dry Hopped Christoffel Nobel weer verkrijgbaar
Lees ook:Opmerkelijk: Eigen bier voor een jeugdclub!

18 reacties op “Christoffel Speciaalbieren na doorstart weer leverbaar

 1. joeri

  Gelukkig zijn deze bieren weer leverbaar. Het was een brouwerij met fantastische bieren van hoge kwaliteit. Het zijn 1 van de beste speciaalbieren van Nederland. Jammer dat de brouwerij kapot is gegaan aan wanbeleid. Het vreemde van Christoffelbier is dat het in Roermond en omgeving weinig verkrijgbaar was, dan doe je ook iets fout als brouwerij. ze moeten dit bier ook meer in de picture zetten eventueel met samenwerking met drankenhandels en grootdistributeur met bijv een voordelige geschenkverpakking met glas.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Toon

  Eergisteren geproefd, niks over van de oude glorie. Wat een verschil. Eeuwig zonde dat dit ooit heeft kunnen gebeuren…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Dennis Kort

  Ik kan niet wachten dit te gaan proberen! Het zal wel een ranzige verkrachting worden van een beeldschoon merk. Maar ik wil het dolgraag proberen ^^.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rick Kempen

   Yes…

     /   Beantwoorden  / 
 4. Harry Pinkster

  Tja.. waren we eerst blij dat Christoffel weer verkrijgbaar is binnenkort. Na wat door te vragen her en der blijkt het een initiatief van een van de aandeelhouders te zijn die voor het faillissement heeft gezorgd. De eigenlijke brouwers van het eerste uur (Joyce & Steven) waren net zo verrast als wij bierliefhebbers dat er een zogenaamde doorstart is. Helaas ziet het grote publiek alleen maar dat Christoffel straks weer te koop is, maar of we daar in dit geval echt nu zo blij mee moeten zijn…
  Er is in elk geval op Facebook en andere sites veel reuring over deze gang van zaken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Léon van Hout

   Een en een is twee. De eigenaren van het merk Christoffel hebben een doorstart door Joyce geblokkeerd door de merknamen niet vrij te geven. Wie zou er anders achter moeten zitten.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Schiphorst

    De curator misschien? Het merk is onderdeel van de failliete boedel en vertegenwoordigt een waard. Dan zal er iemand moeten dokken…

      /   Beantwoorden  / 
 5. Fiona de Lange

  @Harry… Zoals ik altijd aangeef: er zijn meerdere kanten aan een verhaal en totdat je de personen in kwestie niet zelf hebt gesproken kan je je geen goed beeld vormen. Overigens was er vanaf het begin, in januari, al sprake van een doorstart… zoals ook toen al op mijn blog geschreven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan

   Klinkt goed Fiona, maar dan ook boter bij de vis gaarne. Blijkbaar missen wij als buitenwacht informatie om een goed beeld te kunnen vormen…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fiona de Lange

    Zie o.a. http://bier.blog.nl/biernieuws/2013/01/15/christoffel-te-mooi-om-op-te-houden-te-bestaan
    http://bier.blog.nl/biernieuws/2013/01/16/brouwerij-christoffel-failliet
    De telefoon pakken kan overigens ook… de brouwerij is gewoon bereikbaar… Dus hoor en wederhoor plegen als je echt nieuwsgierig bent. En daar word je ook niet wijzer van, net als bij een gebroken huwelijk waar twee mensen hun kant van het verhaal hebben. Het is iets tussen hen en zeer spijtig voor het bier en alle betrokkenen dat het zo moest lopen. Ik ga me bezig houden met bier proeven ;-) .

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jan

     Ik weet dat je eerder geschreven hebt over deze kwestie, en beide partijen aan het woord hebt gelaten. Daarom dat ik niet begrijp dat je de reactie van Harry Pinkster afdoet als ongeïnformeerd. (Tenzij jij dus meer weet, vandaar mijn vraag)
     Met de kennis die er is is het niet vreemd dat sommigen een naar gevoel overhouden, dat lijkt me niets om zomaar overheen te lopen. Ook dat is wederhoor. Je laat een kans voorbijgaan om echt te gaan bloggen en opinie te maken. De behoefte blijkt te bestaan.

     Maar je ging je bezig houden met proeven, ik heb nu al een gallige smaak te pakken, bier is tenslotte emotie.

       /   Beantwoorden  / 
 6. Fiona de Lange

  @jan, Harry, was de eerdere info even ontgaan. Ik begrijp niet dat iedereen zo verrast is! En het lijkt wel of men nu een discussie gaat voeren over iets dat een half jaar geleden al bekend was…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harry Pinkster

   Zal me er zelf ook even mee bemoeien.. Mijn reactie heb ik geschreven omdat ik de blog te rooskleurig vond. Er zijn aardig wat emoties binnen de bierwereld mee van doen, dat was gisteren en vandaag te merken op bv Facebook. Ik heb vandaag email contact gehad met Joyce, dus in zoverre geïnformeerd.. verhaal van de andere kant ken ik alleen van wat ik heb gelezen op bierblog.nl (in twee instanties). Mijn eerste reactie is geschreven na het lezen van bovenstaande verhaal en mail met Joyce. Komt nu het oude verhaal er nog een keertje bij… Mijn conclusie, niet handig allemaal en er zijn alleen maar verliezers… en dat is jammer. We zijn allemaal liefhebbers..

     /   Beantwoorden  / 
 7. Jan

  touché, dit is geen nieuws. Maar het is het weerbericht ook niet. Sommige nieuwsfeiten kunnen langer mee.
  Bovendien is het beneven de discussie.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Fiona de Lange

  Bedankt Harry! Zo is ‘t inderdaad… En ja ik ben opportunistisch en bekijk alles graag van de positieve kant ;-) . Bedankt voor de nuance op een positieve manier ;) ;)

    /   Beantwoorden  / 
 9. Fred Schiphorst

  Ik weet niet of er alleen maar verliezers zijn. De huidige eigenaren van dit merk hebben de naam en niet de bijbehorende lasten. Dat hoeft geen verlies te zijn.
  Waar ik nog steeds bang voor ben is dat het bier uiteindelijk alleen nog de naam draagt, maar verder nog slechts vaag lijkt op het oude. het zou niet de eerste keerr zijn dat bij een overname wordt gezegd dat “het recept gelijk is gebleven” met wel als toevoeging dat de verhouding tussen de ingrediënten wel is veranderd. Met als gevolg dat het bier vervlakt is tot allemans vriend.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Maarten Kruijtzer

  Dag Allen,

  Zojuist heb ik de diverse blogs gelezen, waarbij vaak naar voren komt dat de andere kant van het verhaal niet duidelijk is.
  Ik zal hierbij proberen die andere kant ietwat te belichten (zonder een polemiek over het verleden te willen starten), waarbij er natuurlijk altijd menings – en interpretatie verschillen zullen blijven.

  In 2011 ben ik samen met een vriend (ook een (oud) bier man) in Christoffel gestapt vanwege de mooie producten, het management, de bedrijfs opzet en vooral als bierliefhebber (ik werk al 22 jaar in de bier wereld en hou me momenteel bezig met exporteren van diverse US ‘craft’ bieren (www.craftcantravel.com) en importeren van europese mout naar de US voor craft/speciaal brouwerijen).

  Vervolgens is het niet geworden wat we allemaal gehoopt hadden om allerhande redenen. Dat was voor alle betrokkenen, management – werknemers en ondergetekende een hele nare en teleurstellende ervaring, waarbij ik denk dat er jammergenoeg echt geen lange termijn goed alternatief was.

  Pas heel laat (eind Nov./Dec 2012) is toen het idee ontstaan om te proberen in ieder geval het merk in stand te houden en dat is gelukt. Met merk behoud bedoel ik niet alleen het merk ‘an sich’, maar ook de reputatie/’datgene waar Christoffel voor staat’ opgebouwd in 26 jaar in binnen – en buitenland.

  Die reputatie koesteren wij en zullen wij verder proberen verder te onwikkelen ‘moving forward’ middels Bier, Wijs, Nobel, Bok maar ook een aantal nieuwe, innoverende brouwsels momenteel in ontwikkeling.

  Ik realiseer me terdege dat over smaak niet valt te twisten en dat er altijd verschillende meningen zullen blijven. Geen enkele klein schalige brouwerij levert precies exact dezelfde producten op, hetgeen trouwens voor mij juist de charme is tov ‘big beer’!
  We zijn bij eea niet over een nacht ijs gegaan en hebben diverse brouwsels aan een aantal smaak pannels voorgelegd, wij zijn enthousiast over het eind resultaat!

  Ik hoop hierbij wat antwoorden gegeven te hebben. Als een van jullie verdere vragen voor mij heeft, beantwoord ik die graag via [email protected].

  Met vriendelijke groeten, Maarten Kruijtzer.
  http://www.christoffelbeiren.com

    /   Beantwoorden  / 
 11. Jan Lankhaar

  Smaak is persoonlijk, ik vind Christoffel bier het beste bier in de wereld. Dank voor de herstart.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.