ABT bier van de maand: Dwarsboom Amber

Hoera, 1 september en dat betekent weer een nieuw ABT bier van de maand. Het is de Dwarsboom Amber, van Lindeboom Bierbrouwerij. Het is alweer het vierde bier dat de Nederlandse brouwerij uit Neer maakt voor de ABT. 

Dwarsboom Amber is amberkleurig en heeft een alcoholpercentage van 7 procent. Gebrouwen met water uit eigen bron, lichtmout, twee soorten donkermout en drie verschillende soorten hop: Cascade, Spalter en Hallertauer Nordbrauer. Dit ondergistende bier is gebrouwen met Lindeboom ondergist. Dwarsboom Amber heeft een volle, moutbittere en licht zoete caramelsmaak. Lindebooms nieuwe Dwarsboom Amber heeft een rond ondergistend karakter met duidelijke hop- en caramelgeuren. Het bier is gefilterd afgevuld op fusten van 20 liter. Kleur 55 EBC, hop 30 EBU, aanbevolen drinktemperatuur 8-10 °C.

Lees ook:Venloosch Alt bestaat 30 jaar
Lees ook:Familiebrouwerijen lanceren opnieuw ‘Smaak van Echt’
Lees ook:Tweede 1000 liter Royaal Bier komt eraan
Lees ook:Bier proeven: Achel Extra Bruin
Lees ook:Grolsch Lentebok dit jaar net iets anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.