Bierbrouwers Duits en Lauret en Rodenburg vallen in de prijzen

Tijdens de Japanse ‘International Beer Competition’ in Tokyo is de Winterstout van speciaalbierbrouwerij Duits&Lauret bekroond met een zilveren medaille. De Royal Rha IPA van brouwerij Rodenburg wint brons in de categorie classic English style pale ale. Aan de Internationale biercompetitie deden ruim 600 bieren mee. De ‘International Beer Competition’ is de grootste Aziatische bierkeuring – een van de vier grootste bierkeuringen ter wereld – en kent een groot, internationaal deelnemersveld. De wereldtop aan bierkeurmeesters is er vertegenwoordigd om de bieren te beoordelen.

Medaille in categorie ‘Foreign-Style Stout’
De Duits&Lauret Winterstout is een bier dat zich door de uitgesproken smaken en volheid leent om van te genieten tijdens de donkere dagen van het jaar. Culinair gezien past het bier volgens de brouwerij goed uitgesproken blauwschimmelkazen en desserts met chocolade. De categorie waarin het bier van Duits&Lauret gescoord heeft is de ‘Foreign-Style Stout’. Een stijl die zich kenmerkt door sterke koffie- en carameltoetsen en een mooie bitterheid, gevolgd door een volmondige en verwarmende afdronk.

De Royal Rha IPA kenmerkt zich door de nodige citrus-tonen en heeft een kleine tot middelmatige hopbitterheid. Een goed fris doordrinkbier. Dit bier viel ook al in de prijzen op de internationale biercompetitie in Dublin.

Een prachtig resultaat! Beiden van harte gefeliciteerd!! Bekijk hier de video die door RTV Utrecht is gemaakt van Duits & Lauret. 

Lees ook:Nederlandse Brouwers vallen in de prijzen!
Lees ook:Nederlandse brouwerijen winnen bij World Beer Cup Awards
Lees ook:Medailleregen voor België en Nederland op Brussels Beer Challenge
Lees ook:Great American Beer Festival winnaars
Lees ook:ABT-bier van de maand: Duits en Lauret Stout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.