Na in mei 2013 mijn internationale biersommelier titel in Chicago te hebben behaald, komt er vandaag ook een afsluiting van mijn tweejarige zythologie opleiding in België. Op de Grote Markt in Brussel mag ik mijn diploma in ontvangst nemen. Eerder hebben jullie al kunnen genieten van mijn bier- en gastronomische combinaties. Achteraf ben ik bijzonder blij beide opleidingen te hebben gedaan.
De sommelieropleiding heeft een iets internationaler karakter waarbij je bierstijlen van over de hele wereld voorgeschoteld krijgt en ze bovendien in een examen blind moet herkennen. De zythologie opleiding in België gaat dieper in op het brouwproces en de ingrediënten en het effect ervan op de smaak in het bier. Met de diverse bedrijfsbezoeken geeft het je bovendien ook een mooi beeld vanuit de praktijk. Uiteraard stond bij beide opleidingen bier & gastronomie hoog op de agenda. Bij de biersommelieropleiding was het internationaal georiënteerd en in België meer Europees/Belgisch.
Natuurlijk is het net als met een rijbewijs: je beschikt over de vaardigheid waarbij het nog interessanter is om dagelijks met de inhoud te werken. Je blijft iedere dag bijleren en het mooie is bier blijft je inspireren. In totaal heeft 65% van de studenten die twee jaar geleden begon de eindstreep gehaald. Foto 3 alle trotse bezitters van het diploma. (foto’s: Yannick Boes)
Lees ook:België spreekt over beschermen biertitels
Lees ook:Aanbod bieropleidingen groeit
Lees ook:Swinkels luncht met Máxima en Willem Alexander
Lees ook:Geen alleenrecht naam Budweiser
Lees ook:Biermomenten van 2014….
gefeliciteerd!
Hartelijk gefeliciteerd met het behalen van je diploma. Maar wat houdt het verder in en wat kun je ermee doen. Ga je lessen verzorgen op de bieropleiding of eventueel op universiteit of zijn er andere opties met het behalen van je diploma.
Gefeliciteerd!