Weekendtip Modeste Bier Festival Antwerpen

Terwijl velen van ons al voorzichtig in het bockbier zitten, is het dit weekend ook goed vertoeven in Antwerpen. Vandaag en morgen vindt van 11.00 tot 19.00 uur het Modeste Bier Festival plaats, georganiseerd door het Antwerps Bier College in samenwerking met Brouwerij De Koninck. Het festival is een eerbetoon aan Modeste Van den Bogaert, een brouwer die na de oorlog bij Brouwerij De Koninck in Antwerpen kwam werken. In de Boomgaardstraat vindt deze derde editie van het bierspektakel plaats. Naast bier proeven van bieren van 30 kleine brouwerijen staan er ook enkele bierige activiteiten op het programma.

Zo verzorgt Sofie Vanrafelghem een speciaal programma voor Vrouwen en Bier en geeft de lezing ’Hop is fijn voor het vrouwelijk welzijn’ en zal Denis De Keukeleire de lezing Leven in de brouwerij geven. Ook gaan de kaasmeesters Van Tricht zaterdag en zondag om 14.00 en 15.00 uur een degustatie verzorgen met enkele interessante bier & kaas combinaties. Voor wie van chocola houdt is er ook goede reden om naar Antwerpen af te reizen. Kookstudio Nostalgie gaat bier- en chocoladegenieters wegwijs maken in de symbiose die er tussen deze twee kan ontstaan.

De toegang voor het Modeste Bier Festival is gratis. Een proefglaasje van 15 cl kost € 1 en voor het proefglas wordt er eenmalig €3 gerekend als borg. Het volledige programma en een lijst met de brouwers vind je hier.

 

Lees ook:Vandaag Modeste Bier Festival Antwerpen
Lees ook:Brouwer Mijnheer Modeste Van den Bogaert overleden
Lees ook:03-12-10: Alles over trappistenbieren
Lees ook:Café Den Hook wordt kasteel van bierkratten
Lees ook:De Koninck: Antwerpse Bolleke

Eén reactie op “Weekendtip Modeste Bier Festival Antwerpen

  1. Martin

    Dat is de EERSTE berichtgeving die ik daarover zie!! Ik was op de twee vorige edities en zou er deze keer weer héél graag bij zijn, maar dat is nu TE LAAT !!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.