Venloosch Alt bestaat 30 jaar

De horecabedrijven van Brouwerij Lindeboom hebben november uitgeroepen tot Venloosch Alt-maand. In 1753 werd al voor het eerst over het Venloosch Alt gesproken. 30 jaar geleden, in 1983 vond op initiatief van John Keulartz de ‘renaissance’ van het Venloosch Alt plaats en kwam het beschikbaar op de Nederlandse markt. Keulartz vond een oud recept terug en besloot het bier nieuw leven in te blazen. In 2001 verkocht hij het recept aan Brouwerij Lindeboom die het bier tot op de dag van vandaag brouwt. Om verleden, heden en toekomst te vieren bij dit jubileum van het Venloosch Alt proosten Lindeboom Bierbrouwerij en initiator en bezieler John Keulartz met iedere biergenieter (zie foto).

Venloosch Alt is een bovengistend speciaalbier. Het wordt gebrouwen met één lichtmout en twee soorten donkermout. Tijdens het brouwproces voegt de brouwer een melange van kruiden toe. Het bier is amberkleurig met een volle, kruidige afdronk.

Lees ook:Directeur bierbrouwerij Lindeboom overleden
Lees ook:Brouwerij Lindeboom opent 3 mei nieuwe brouwzaal
Lees ook:Nominatie Lindeboom Bierbrouwerij voor ondernemersprijs
Lees ook:Familiebrouwerijen lanceren opnieuw ‘Smaak van Echt’
Lees ook:ABT bier van de maand: Dwarsboom Amber

4 reacties op “Venloosch Alt bestaat 30 jaar

 1. joeri

  Ik vind venlosch alt een geweldig bier en is 1 van de best bieren van Lindeboom( net als Gouverneur 140, Blond en Triple. Ik heb verschillende Altbieren ooit dronken, er was echter maar 1 beter en dat blijft toch De Diebels. Maar Lindeboom mag Harstikke trots zijn dat ze zo’n mooi bier in hun bezit hebben en mogen Brouwen. Ook leuk dak ik op een voetafstand van Lindeboom woon. De limburgse Trots.

    /   Beantwoorden  / 
 2. joeri

  Heeft iemand trouwens weleens Venlosche Alt van de Tap gedronken. Dit zie je namelijk niet zo vaak, maar is ontzettend lekker. Een cafe bij mij in de dorp heeft dat en het loop als een tierelier. Best verkopende speciaalbier daar.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Louis

  Welk café is dat?
  Hier in Venlo zijn er meer.
  Nu zelfs een actie. €1,50 per glas hele maand november.

    /   Beantwoorden  / 
  1. joeri

   In buggenum bij de Veerman. Ik ween niet wat het precies kost, maar het zal in de buurt zitten van de prijs van een pilsje. Ik vermoed zo rond de 1,90 en 2 euro. Als er een actie is voor 1,50 flink van profiteren.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.