Heineken biermerken in Nigeria vernietigd

Door de Shariawetgeving zijn in Nigeria meer dan 240.000 flessen Star- en Gulder bier, beiden biermerken van Heineken, in een weiland vernietigd. Volgens de Shariawetgeving is het drinken van alcohol verboden.

Het bier stond in vrachtwagens klaar om gedistribueerd te worden in de staat Kano. Het hoofd van de islamitische politie heeft ervoor gezorgd dat de flessen uit de vrachtwagens zijn gehaald waarna ze vervolgens met bulldozers zijn vernietigd, zo staat beschreven in het Financieel Dagblad. In Nigeria wordt alles uit de kast gehaald om te voorkomen dat men alcohol consumeert of verkoopt. Toch maar alcoholvrij bier dan…

Bronnen: FD en Levensmiddelenkrant.

Lees ook:Heineken verkoopt mogelijk drie Nigeriaanse brouwerijen
Lees ook:Groningse Stadsbrouwerij failliet
Lees ook:Opnieuw salarisverhoging topman Heineken
Lees ook:Verhoging leeftijdsgrens alcoholconsumptie naar 18
Lees ook:Rubbergeur aan testmout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.