Bier of wijn bij het kerstdiner?

De kerstdagen komen nu wel heel dichtbij en ik merk dat iedereen druk bezig is met de voorbereidingen. Boodschappen doen, kerstrecepten uitzoeken en het gezellig maken in huis. Veel mensen kiezen er dit jaar voor om thuis eens flink uit te pakken en een mooi menu samen te stellen.

Ik heb eens om mij heen gevraagd maar er zijn toch veel bierliefhebbers die tijdens het kerstdiner een uitzondering maken en geen bier maar wijn drinken. Navraag naar de redenen maken duidelijk dat men vaak niet weet welk bier er dan bij het gerecht geserveerd moet worden én heel veel recepten wel een wijnsuggestie geven. Dus dat maakt ‘t dan makkelijk. Ook kan het zijn dat familie en/of vrienden liever wijn drinken, dus dan maar geen bier. Wat doe jij? Serveer je bier of wijn of misschien beiden bij het kerstdiner? Vul de poll hieronder in!

Wat drink en serveer jij bij het kerstdiner?

 • Bier (51%)
 • Wijn en bier (35%)
 • Wijn (12%)
 • Anders (2%)
Loading ... Loading ...

Voor bier-spijstips kijk eens op www.bierspijs.nl of stuur mij gerust een mail met een vraag: [email protected]!

 

 

Lees ook:Krappe meerderheid drinkt alleen bier tijdens kerstdiner
Lees ook:Fijne Kerstdagen!
Lees ook:Bier is het nieuwe wijn!
Lees ook:Waarom bier veel leuker is dan wijn met Valentijn
Lees ook:Bier en spijs dichter bij elkaar!

5 reacties op “Bier of wijn bij het kerstdiner?

 1. Joyce

  Iemand nog een tip wat het beste bij (vegetarisch) gourmetten past?

    /   Beantwoorden  / 
 2. joeri

  Als je Palm dobbel neemt, dat bier past bijna bij elk gerecht. Het is ook niet zo’n zwaar bier. Het bier moet niet hoger dan 7-7,5 procent zijn, want dan zit je al bij de degustatiebieren(uitzonderingen nagelaten) en dat is meer voor bijvoorbeeld in de avond zoals bush Noël, feuillien en Stille nacht. Zo is kerstbier van Slagmuyler ook maar 5,5 procent uitstekend bij het eten. Wat ook gaat zijn blonde bieren of lichtere versies van sterke blonden bieren zoals deugniet. Beter is het om geen donker speciaal bier te nemen, dat vult veel te goed. Poperings hommelbier past ook bij veel gerechten. Ook Engelse winteren of Duitse winterbieren passen goed bij het eten doordat ze lage alcoholpercentages hebben (meestal tussen de 5-6,5 procent)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Joyce

  Bedankt voor ‘t uitgebreide antwoord. Zelf dachten we in eerste instantie aan een een lichte IPA (omdat we daar zelf liefhebbers van zijn), maar een licht winterbier klinkt ook niet verkeerd… we gaan van ‘t weekend op zoek!

    /   Beantwoorden  / 
 4. joeri

  dat is natuurliojk ook een magelijkheid. ook rodebach bieren passen goed bij het eten. het zijn de wijnen onder de bieren. bij pittige gerechten pat ook een oude geuze erbij, maar dan moet je wel van zuur houden. in iedergeval keuze genoeg aan bieren die passen bij het kerstdiner. alleen donkere sterkere bieren en bieren boven de 10 procent passen niet goed bij diner. uizonderingen daargelaten. dat is iets voor bij de openhaard zo ‘s avonds.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Joyce

  ‘t Is trouwens toch Jaipur IPA van Thornbridge Brewery geworden voor bij het gourmetten en Meneer de Uil Caol ila Barrel Aged Imperial stout van Het Uiltje voor in/bij het nagerecht.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.