Krappe meerderheid drinkt alleen bier tijdens kerstdiner

Uit een peiling op dit blog blijkt dat ‘slechts’ 51 procent alleen bier drinkt bij het kerstdiner. 35% drinkt zowel wijn als bier en nog eens 12 procent alleen wijn. 2 procent drinkt wat anders! Voor iedereen die nog goede recepten met bier zoekt, kijk eens op www.biercuisine.nl. Ik wens iedereen in ieder geval fantastische kerstdagen toe!

 

 

 

 

 

Wat drink en serveer jij bij het kerstdiner?

 • Bier (51%)
 • Wijn en bier (35%)
 • Wijn (12%)
 • Anders (2%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:Fijne Kerstdagen!
Lees ook:Bier of wijn bij het kerstdiner?
Lees ook:Bierdrinker wil meer bier bij eten
Lees ook:Poll: Start bockbierseizoen eerste maandag in oktober
Lees ook:Fijne kerstdagen!

3 reacties op “Krappe meerderheid drinkt alleen bier tijdens kerstdiner

 1. joeri

  Heb tijdens kerstavond een lekkere gorden X-mas gedronken. heerlijk bier voor kouden en gure avonden. Tijdens eerste kerstdag een slagmuylder kerstbier gedronken. Het leek helemaal nergens op. Het had een pilskleur, maar 5,2 procent ( wel erg weinig voor een kerstbier), had weinig body en smaak. Gelukkig heb ik er maar 1 fles van gekocht, want dit bier is weggegooid geld, dan de volgende keer maar een rodenbach of een palm dobbel. Smaken wel en iets hoger alcoholpercentage.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hans Stienen

  Ondanks dat ik de statistieken als bierliefhebber toejuich, denk ik dat dit een vertekend beeld is. Bezoekers van deze site zijn overall meer bierminded dan wijn, gedistilleerd etc. Hierdoor worden dit soort uitkomsten sterk beïnvloed. Het is wel een feit dat er verhoudingsgewijs meer bier aan tafel geserveerd word en dat we langzaam ook ervaren dat bier een schitterende begeleider van een mooi gerecht kan zijn.Ook ik heb genoten van een mooi glas St. Feuillien Grand Cru bij mijn kerstdiner.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Natuurlijk Hans, juist daarom zou het nog veel hoger moeten liggen…. Bovendien ben ik juist benieuwd wat bierdrinkers tijdens kerst doen… bier of wijn…(dus ‘t gaat hier niet om de algemene mening van de consument) en dat geeft wel een duidelijk beeld. http://bier.blog.nl/biernieuws/2013/12/19/bier-wijn-bij-het-kerstdiner In het eerdere artikel schreef ik niet voor niets op dat ik mij verbaas dat bierdrinkers toch vaak nog voor wijn gaan tijdens het kerstdiner…. ;-)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.