Bas van der Aa beste biertapper van Nederland

Bas van der Aa van Café De Gouden Leeuw uit Winssen heeft de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Biertappen op de Horecava in Amsterdam binnengesleept. Daarmee liet hij circa 1.500 biertappers achter zich die via de ruim 30 tapwedstrijden in heel Nederland een plek bij de laatste 25 probeerden te bemachtigen. Op de tweede plek eindigde Rick Moenen, Stadscafé Lure, Maastricht en plaats nummer drie was voor Maurice Gilissen, In den Ouden Vogelstruys uit Maastricht. Het was gisteren een drukte van jewelste! Honderden mensen volgden de eindstrijd die uiteindelijk op tijd werd gewonnen door Bas van der Aa.

In meerdere taprondes moesten 25 tapprofessionals ten overstaan van publiek en jury hun beste tapkwaliteit laten zien door exact de juiste schuimkraag en hoeveelheid bier in het glas te laten lopen.

Top vijf
Van de 25 finalisten drongen Rick Moenen, Stadscafé Lure (Maastricht), Bas van der Aa, Café De Gouden Leeuw (Winssen), Maurice Gilissen, In den Ouden Vogelstruys (Maastricht), Sander van Veenendaal, Grand Café de Lindenhof (Soest 4e plek), Hans Raven, Café ’t Ankertje (Enkhuizen 5e plek) door tot de laatste finaleronde. De eindstrijd was zenuwslopend. Naast twee fluitjes en twee vaasjes moesten twee speciaalbieren op het dienblad worden ingeschonken en uitgeserveerd. Daarvan één in een droog glas en één in een gespoeld glas. Een behoorlijke opgave om alles natuurlijk juist te doen en te onthouden. Bas van der Aa wist zijn zenuwen in bedwang te houden en het pils op perfecte wijze te tappen, het speciaalbier juist in te schenken en het vervolgens beiden op de juiste wijze aan de jury te presenteren. “Dit is hoe een bierdrinker zijn bier geserveerd wil krijgen en er absoluut nog één neemt”, aldus Gerrit Verweij, Stichting Tapwedstrijden Nederland.

Bas van der Aa: “Het is mijn passie en mijn werk om het beste van het beste op tapgebied neer te kunnen zetten. Daar maak je de gast echt blij mee en die heeft dan absoluut geen moeite om daar een goede prijs voor te betalen. Goed bier tappen is een kunst en zelfs een topsport. Ik heb er heel wat uren in zitten om alles perfect uit te voeren en ben dolgelukkig dat het er vandaag uitgekomen is! Al een aantal jaar achter elkaar wist ik door te dringen tot de finale en nu heb ik eindelijk gewonnen.”

Jury
De finalisten worden beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen door een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen waaronder Remco Glas, Gilbèr Royen, Erwin Storm, Antonio van den Hengel, Nigel Siebelt, Ruud Vismans en Fiona de Lange.

Het NK Biertappen is een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl en wordt georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier.

Lees ook:Wie wordt de beste biertapper van Nederland?
Lees ook:Nino Beltgens Nederlands Kampioen Biertappen 2012
Lees ook:Ton Opgenhaffen beste biertapper van Nederland
Lees ook:Finale Nederlandse Tapwedstrijden op Horecava 2013
Lees ook:Rick Moenen wint NK Biertappen

Eén reactie op “Bas van der Aa beste biertapper van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.