Een oase met ludiek lekker bier


Wie wel eens met de trein naar Den Haag gaat heeft waarschijnlijk wel eens New Babylon gezien. Het nieuwe winkelcentrum, waar eigenlijk niemand op zat te wachten. Veel collega’s gebruiken het om droog op het werk te komen, lopend vanaf Den Haag Centraal. Ik loop er ook wel eens doorheen en kwam zo terecht in de gallerij/boekwinkel/ café.

Ik werd gelokt door de kaarten en boeken die buiten lagen. Toen ik naar binnen ging viel mij op dat eigenlijk alles wat je in de winkel zag te koop was. Schilderijen, boeken, beeldjes en misschien ook wel het meubilair.

Naast kunts kijken of boeken lezen kun je er ook eten en drinken. De bierkaart is op dit moment zeer beperkt. Er wordt alleen nog maar Pronck bier geschonken. Gelukkig erg lekker en  ludiek. De dame achter de toonbank vertelde dat ze het assortiment na september gaat uitbreiden. Meer bier en meer hapjes. Waarom er juist voor Pronck is gekozen kon ze zo niet vertellen, maar wilde het best navragen.

Ik ben zeer benieuwd wat er straks nog meer op de kaart komt te staan. Van kunst heb ik totaal geen verstand, maar vind dit concept erg leuk. Ik houd de zaak dus goed in de gaten. Mocht je een keer in Den Haag CS aankomen en je hebt tijd over, loop dan even langs bij de gallerij Victor Laurentius. Ik vond het een aangename verrassing. Het is een verademing en oase waar ik graag terugkeer.

Lees ook:Leids bier om mee te Proncken
Lees ook:Ontdek de mooiste Haagse bossen en parken tijdens de Fiddler bierwandeltocht
Lees ook:Speciaalbier op het strand is nog bijzonder ongewoon
Lees ook:Opvallend in de bierhoek!
Lees ook:Kennismaking met onbekende speciaalbieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.