Categorie: "biologisch bier"

Boek 25 jaar Brouwerij ‘t IJ gepresenteerd

Afgelopen zondag is in het Proeflokaal van Brouwerij ‘t IJ het boek gepresenteerd dat gaat over de geschiedenis van dit bijzondere voormalige badhuis. Vanaf half twee (een en ander had plaats voor de openingstijd van drie uur) waren genodigden welkom de overhandiging van het eerste boek bij te wonen. Het was al behoorlijk druk toen om twee uur…

Puur La Trappe verkrijgbaar

Ik had het nieuwe biologische bier van La Trappe al aangekondigd. Officieel zou het per 1 juni op de markt komen. Dat is net niet helemaal gered maar vanaf dit weekend kunnen biologische bierdrinkers De PUUR La Trappe voor het eerst drinken. Trappistenbrouwerij Koningshoeven in Berkel-Enschot brengt het nieuwe bier met 4,7 procent alcohol op de markt.

Biologisch bier niet gewoon een hype?

Ik kom ze steeds vaker tegen, biologische bieren. Na het biologisch vlees en biologische groente en zuivelproducten volgt ook bier. Links en rechts zie je steeds meer biologische bieren op de markt komen. Er wordt momenteel hard gestreden voor fairtrade producten. Maar wat is er eigenlijk biologisch aan het biertje. Brouwerij De Leckere uit De Meern is de eerste speciaalbier brouwerij in Nederland die biologische bieren brouwt. Is het niet gewoon een modewoord dat aan het bier wordt toegevoegd en is de scheidslijn niet heel dun? Het bier wordt gebrouwen van biologisch geteelde grondstoffen.

Blanche du Hainaut: perfect na zwaar tafelen

Heb je net gegeten of zwaar getafeld dan is ieder witbier of licht bier heerlijk. De biologische Blanche du Hainaut is echt perfect. Het zorgt er op de een of andere manier voor dat het eten snel wegzakt en het smaakt ook nog lekker. Wellicht door het biologische karakter is het een genot. Ik had Thais gegeten en veel ook. Deze Blanche neutraliseerde behoorlijk. Het heeft een alcoholpercentage van 5,5 procent.

Jessenhofke: een biologisch biertje

Achter de Jessenhofke zit een mooi verhaal. Het bier wordt niet gebrouwen voor de grote commerciële markt. Ik had het geluk dit heerlijke biertje te proeven in Take One. Wil je dit bier ook eens proeven dan kun je overnachten in het Bed en Breakfast in Kuringen nabij Hasselt en een dag meelopen met het brouwproces van de tripel Jessenhofke. In december is er nog een aantal plaatsen vrij. Een leuke invulling