Cafés: doe meer met bockbier!

Het bockbierseizoen is alweer een tijd volop aan de gang en zelfs de eerste winterbieren verschijnen op het biertoneel. Diverse cafés en horecazaken spelen in op het bockbierseizoen door activiteiten te organiseren. Naar mijn idee gebeurt dit echter nog veel te weinig. Als er één seizoensbier is waarmee je de tent vol kan krijgen is het bockbier wel.

Door de slechte zomer hoor ik cafés continu klagen. Makkelijk is het niet, dat begrijp ik. Maar als je dan vraagt wat ze nu daadwerkelijk voor activiteiten organiseren om mensen binnen te krijgen, blijft ‘t heel lang stil. En rondom het bockbier dan? Waarop ik een antwoord krijg: “Ja, we hebben nu naast pils ook het bockbier van de brouwer op de tap.” En dat heb je vast op een leuke manier geïntroduceerd. Weer blijft ‘t stil. Ze wachten en wachten op de klant! Ik begrijp niet waarom ze deze mooie kans niet aangrijpen om meer en nieuwe gasten naar ‘t café te trekken. Organiseer voor je klanten een leuke bockbier proeverij, lanceer het bier op een ludieke wijze of werk zoals in diverse plaatsen samen met andere kroegen om iets rondom bockbier op te zetten.

Op de Veluwe organiseren ze jaarlijks de Veluwse bokkentocht en op 6 november a.s. kan de bierdrinker in Roelofarendsveen voor ‘t eerst kennis maken met een bockbierkroegentocht. Slimme en leuke initiatieven waardoor je in de gelegenheid komt om je als kroeg te presenteren!

In het geval van de bockbierkroegentocht werken zes kroegen samen. Ze beginnen om 17 uur. Als deelnemer betaal je vijftien euro en krijg je daarvoor een glas en een stempelkaart, waarmee men in elke kroeg één bockbier kan bestellen. Zo simpel is het!

Lees ook:Bavaria laat Carnavalvierders ‘praten’
Lees ook:De meeste cafés op Terschelling
Lees ook:Bieroplichting in Amsterdam
Lees ook:Nieuwe uitgave Arnhems Kroegenboek
Lees ook:Paul Zonneveld nieuwe bockbier koning

2 reacties op “Cafés: doe meer met bockbier!

 1. harry pinkster

  In Groningen hebben we er ook eentje, met zelfs een eigen site: http://www.bockbiertochtgroningen.nl/
  Dit jaar vielen de mussen helaas nog uit de dakgoot en was de temperatuur zomers. Goed initiatief in elk geval, daar kunnen er niet genoeg van zijn!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Vis

  Het was best apart om in korte broek en t-shirt met 25 graden aan de bokbiertjes te zitten, maar gezellig (en lekker) was het zeker!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.