Nederlands Dwarskopke is goud waard

De Nederlandse winnaar van een gouden medaille bij de US Open Beer Championship in juli is aan heel bier drinkend Nederland voorbij gegaan. De hobbybrouwers konden het nieuws op het hobbyplatform echter niet missen. Vanmorgen het mooie artikel in De Telegraaf waardoor nu iedere bierliefhebber weet wat een goed Nederlands bier Dwarskopke blijkbaar is. Hobbybrouwer Chris Aarsen uit het oosten van het land de dubbelbok met 7,4 procent alcohol gebrouwen.

Het is echter ingeschreven als Duits bier, aangezien de brouwlicenties van een kleine Duitse brouwerij in handen is terwijl Chris toch hobbybrouwer is. Aan de Internationale biercompetitie deden 2.500 bieren mee. De wedstrijd is dus niet voor hobbybrouwers met uitzondering van de beste hobbybrouwer van de VS. Chris Aarsen, de uitvoerder in de wegenbouw brouwt echter alleen bier voor de hobby en kan via de licentie van de Duitse brouwerij zijn bieren toch meten met de rest van de wereld.

Met groot succes dus! In 2010 deed hij voor het eerst mee en won toen ook direct al brons met een van zijn hobbybieren. Een reisje naar de VS kost hem teveel dus hij stuurt het bier op goed geluk met de omschrijving laboratoriumspullen ieder jaar in. Vorig jaar overleefde het bier de reis naar de VS niet doordat de druk in de fles ervoor zorgde dat de fles sprong. Eén ding is zeker, met de kwaliteit van de bieren van deze heren zit het helemaal goed! Mooi Nederlands succes! Misschien ook een keer meedoen met de wedstrijd Lekkerste bockbier van Nederland?

Bronnen: Telegraaf en US Open Beer Championship

Lees ook:09-04 en 10-04-’13: Duitse Bierdagen
Lees ook:La Chouffe 30 jaar
Lees ook:Brouwerij De Nooze lanceert suikervrij bier
Lees ook:17-05 en 18-05-’11: Duitse bierdagen
Lees ook:Nieuwe brouwerij in oprichting: Brouwerij Pirlot

4 reacties op “Nederlands Dwarskopke is goud waard

 1. Oscar

  Dirk Denneman is geen bestaand(/levend) persoon :-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Dirk Denneman is Chris Aarsen?

     /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Hartelijk dank!! Inmiddels had ik al e.e.a. aangepast ;-) .

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.