Bockbiertochten steeds meer in trek

Net zoals Bierfestivals stijgt ook jaarlijks het aantal Bockbiertochten in Nederland. Niet allen vanwege de stijgende populariteit van Speciaalbier, maar tevens om dalende omzetcijfers in de horeca enigszins te keren. Het leuke van deze activiteiten is de combinatie van wandelen of fietsen met de nieuwe seizoensbieren proeven én het aandoen van verschillende horecagelegenheden. Dus je bent sportief bezig, gezellig bezig én je komt nog eens ergens!

Het reikt te ver om alle initiatieven op dit gebied hier op te sommen. Veel evenementen worden al langer georganiseerd en zijn daardoor reeds bekend bij een breed publiek. Vaak is de doelgroep lokaal en wordt deze bereikt door lokale suffertjes, overige kleinschalige media en posters bij de desbetreffende deelnemers.

Eén nieuwe tocht wil ik hier aanstippen, omdat het in mijn eigen woonplaats georganiseerd wordt. Bij deze eerste Heilooër Limmer Bokkentocht doen direct al acht uiteenlopende gelegenheden mee; een brasserie, vier cafés, een sportcafé, een restaurant en zelfs een hotel. Ook hier is het doel lopend of fietsend bij door jou gewenste deelnemers een smakelijk Bockbier te drinken. De keuzes per tapperij lopen uiteen van één tot zes stuks. In totaal zijn er twaalf verschillende Bockbieren (in 20cl glazen) te proeven. Naast een aantal grotere merken zullen er ook Bockbieren van kleinere brouwerijen verkrijgbaar zijn, en bij elk eerste bier krijg je een gratis hapje van het huis erbij!

De tocht vindt plaats op zaterdag 19 oktober vanaf 14:00 uur. Deelname is gratis, je kunt starten waar je wilt en als je stempelkaart van zes vakjes (met verschillende stempels!) vol is krijg je een bokkig presentje mee. Mocht je slecht ter been zijn en/of mocht het net zulk slecht weer als afgelopen zondag worden, kun je gebruik maken van een van de twee limousines die tussen de verschillende deelnemers pendelen!

Meer informatie is op Facebook te vinden: https://www.facebook.com/pages/Heilo%C3%B6er-Limmer-Bokkentocht-19-Oktober-2013/1418143971732823

Lees ook:De Lentebierwandelingen komen er weer aan
Lees ook:19-10 t/m 21-10-’12: Utrechts Bockbierfestival
Lees ook:Kwaliteit van bockbier in 2010
Lees ook:21-11-10: Maak kennis met bier en spijscombinaties!
Lees ook:Levenslang gratis bier

2 reacties op “Bockbiertochten steeds meer in trek

 1. JW

  “Het reikt te ver om alle initiatieven op dit gebied hier op te sommen.” Op deze website hebben ze alle bockbier-evenementen mooi in kaart gebracht: http://www.biernet.nl/bockbier.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Daar staan er veel inderdaad… maar niet allemaal zag ik ook al ;-)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.