Wat vind jij van het bockbier?

Zo’n twee jaar geleden heb ik bierliefhebbers op dit blog gevraagd wat zij van de kwaliteit vonden van het Nederlandse bockbier. Mooie tijd om dit nu weer eens te peilen! En daarbij ben ik vooral benieuwd of jullie vinden dat de kwaliteit ten opzichte van de laatste jaren is verbeterd of verslechterd.¬†Tijdens de strijd om de titel Lekkerste bockbier van Nederland waren de meningen wisselend. Stem hieronder in de poll!

 

 

 

 

 

Ik ben benieuwd!

Wat vind je van de kwaliteit van het bockbier?

 • Goed, de kwaliteit is de laatste jaren verbeterd (43%)
 • Goed, al jaren van goede kwaliteit (25%)
 • Voldoende, de kwaliteit is de laatste jaren verbeterd (16%)
 • Voldoende, al jaren van voldoende kwaliteit (11%)
 • Matig, de kwaliteit is al jaren matig (5%)
 • Matig, de kwaliteit is de laatste jaren verslechterd (1%)
 • Slecht, de kwaliteit is jaren slecht (0%)
 • Slecht, de kwaliteit is de laatste jaren verslechterd (0%)
Loading ... Loading ...

 

Lees ook:Uitslag poll: Kwaliteit Nederlands bockbier in orde
Lees ook:Welk bier is het Beste bockbier van Nederland?
Lees ook:Beste en lekkerste bockbier wedstrijden in aantocht
Lees ook:Kwaliteit Nederlands speciaalbier?
Lees ook:Bierliefhebber vindt kwaliteit bockbier goed

5 reacties op “Wat vind jij van het bockbier?

 1. Fred Schiphorst

  Mijn antwoord staat er niet bij, dus maar zo even: ik zou gaan voor wisselend, maar de kwaliteit gaat wel omhoog. Er zijn minder echt slechte bocken voor mijn gevoeld, maar er is nog steeds een groot verschil in kwaliteit.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Wesley

  Ik mis de optie voldoende, de laatste jaren verminderd.

  Er wordt namelijk steeds meer bier gemaakt onder de naam “bockbier” om zo mee te kunnen liften op de populairiteit van dit mooie Nederlandse seizoensbier. Zeker vanuit het zuiden wordt er regelmatig bier “de grens over geduwd” dat niets met bockbier te maken heeft, helaas….

    /   Beantwoorden  / 
 3. joeri

  Iedereen heeft een eigen idee hoe een bockbier moet zijn. De een wil het bitter hebben en de ander wil het wat zoeter hebben. De meeste bieren die ik dronk zijn wel te goed, maar ik let niet op smaak, want smaken verschillen. Zo heb ik liever grolsch of texels i.p.v. amstel Ik vindt dat je grolsch niet slecht kan vinden omdat het zo zoet is. Je kunt wel zeggen dat je het zelf niet zo van zoete bieren houdt, maar heeft niet met kwaliteit van het bier te maken. Belangrijkste voor bier is het het body bezit en dat je de ziel van de brouwer van ervaren. Ook een goede schuimkraag kan belangrijk zijn voor veel bockbieren maar dat hoeft niet altijd zo. Op smaak kan er niet beoordeeld worden of een bier goed of slecht is. Want smaak blijft verschillend per persoon.

  Wat de huidige kwaliteit van bockbieren betreft is moeilijk aan te geven, daarvoor heb ik de weinig gedronken. maar de grote merken en de kleine grote merken (zoals Texels, Jopen het IJ) zijn prima in orde.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Wat een wijze woorden Joeri ;-) .

     /   Beantwoorden  / 
   1. joeri

    Ik heb een klein vraagje, alleen het heeft niets met bockbier te maken. Aantal weken geleden heb ik winterbier van Arend gedronken. Heeft altijd donker gestaan. Een winterbier heeft vaak iets zoetigs,bitters of moutig. ( of een combinatie van) Ik proefde echter een vreemde zurigheid wat ik echter niet kan thuisbrengen(zoals ik dat wel kan bij oude bruin/rode bieren). Smaak van het bier zat tussen een Koninck en Rodenbach in. Weet je misschien of er gistingsproblemen bij dit bier zijn(gebrouwd 2012) of dat er bepaalde kruiden voor een typische lichte zurigheid zorgt. Heb eerder een mail naar de brouwerij gestuurd, maar krijg geen antwoord

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.