Delftse Donderslag is de lekkerste

Het mooie aan de herfst? Herfstbock natuurlijk! Na een wandeling of fietstocht in de wind en regen smaakt bock gewoon heel erg goed. Zo goed dat ik er misschien wel iets te veel van geniet. Wat drinken ze lekker weg. En ik ben niet de enige die er zo over denkt. Ik vind het erg lastig om een favoriet aan te wijzen. Ten eerste heb ik ze nog lang niet allemaal geproefd en ten tweede vind ik er gewoon te veel heel erg lekker.

Het zal dan ook niet makkelijk geweest zijn om een winnaar aan te wijzen tijdens de mega blindproeverij ‘het lekkerste bockbier van Nederland’. Ongeveer 140 bierdrinkers kregen 45 Nederlandse bockbieren te drinken. Volgens deze proevers is Donderslag van Stadsbrouwerijde Koperen kat de allerlekkerste.

Waarom Donderslag zo lekker is? Volgens de brouwer zorgt het Delftse bockbier voor een ware smaaksensatie doordat er gebruik gemaakt is van caramelmout. Hierdoor krijgt het bier een lichtzoete, volle smaak. Ik ben zeer benieuwd en wil dit bockje zeker proeven. De brouwers van de Koperen Kat zijn in ieder geval aanwezig tijdens het bockbierfestival in de Beurs van Berlage.

Heb je geen tijd of zin om naar het festival te gaan? Sla dan zelf de lekkerste bieren in. Volgens de blindproevers zijn dit de beste 6 van Nederland:

  1. : Stadsbrouwerij de Koperen Kat – Delftse Donderslag
  2. : Brouwerij Rodenburg – Bronckhorster IJsselbok
  3. : Texelse Speciaalbierbrouwerij – Texelse Bock
  4. : Burg Bierbrouwerij – Herfstbok
  5. : Bax Bier – Oma’s Pruim Ouwe Bok
  6. : Bouwerij Koningshoeven – La Trappe Bockbier

 

Lees ook:Begin het weekend met Delftse Donderslag
Lees ook:Lekkerste bockbieren van 2011: Texels bockbier en Jopen Johannieter
Lees ook:Winnaars lekkerste bockbieren bekend
Lees ook:Winnaars lekkerste bockbier 2010
Lees ook:Lekkerste bockbieren 2012: Texels Bockbier en SNAB Ezelenbok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.