Categorie: "Bruin bier"

Ichtegem’s Oud Bruin: brouwproces met eiken houten vaten

Aangezien ik vandaag een artikel schreef over het brouwen van bier met eiken houten vaten ben ik op zoek gegaan naar bier dat gebrouwen is met houten vaten. Bovendien wil ik altijd graag iets proberen dat ik nog niet eerder gedronken heb. Toen in café Take One, Maastricht mij een bier werd aanbevolen dat gebrouwen was op eiken houten vaten was dit uiteraard direct mijn keuze.

Ezel bier: niet voor ezels

Een Ezel biertje, het is niet de meest aansprekende naam voor een biertje. Dit bruine biertje is erg lekker. Overigens bestaat er ook een witte variant. Deze heb ik nog niet mogen proeven dus bij deze mijn mening over de bruine ezel. Het smaakt zoet en heeft een alcoholpercentage van 6,5%. Het bier wordt pas sinds 2004 gebrouwen door brouwerij Bavik. De brouwerij van oorsprong sinds 1894.

Leffe Brune: erg populair

Wellicht dat het jullie is opgevallen dat er tot nu toe geen enkel Leffe bier op mijn blog stond. Terwijl uiteraard Leffe een van de populaire en zeker het bekendste Belgische abdijbier is. Leffe was ook een van de eerste speciaal bieren die ik dronk. Al heel gauw vond ik de kruidige droogheid als nasmaak in het bier niet prettig. In mijn zoektocht naar lekkere speciaalbieren is dit bier daarom snel naar de achtergrond geraakt.

Cnudde na 25 jaar weer op fles te koop

Het zurige bruine biertje, bekend in Eine en omstreken, kan door bierliefhebbers op 5 december a.s. eindelijk weer op fles gekocht worden. De familiebrouwerij Cnudde bestaat 90 jaar en heeft een rijke geschiedenis. Het bier heeft het altijd goed gedaan, het Louis’ kriekbier was bijvoorbeeld legendarisch. Louis was de zoon van Omer Cnudde, de stichter van de brouwerij in 1919.

Val-Dieu Grand Cru: Fantastisch wat een smaaksensatie

Onlangs was ik dus op het Brugs bierfestival. Je bent al wel heel wat uren zoet om alle ‘brouwerijen’ langs te lopen en het aanbod te bekijken. Een van mijn favoriete bieren is al de Val-Dieu Tripel. Die nam ik dus niet aangezien ik vooral nieuwe bieren wil proberen. Loop ik langs zie ik toch iets dat ik niet in de bierschuur in Poppel heb gezien of in een andere winkel: de Val-Dieu Grand Cru.

Bierblog live!

Vanaf vandaag ga ik, Fiona de Lange, ja een vrouw!!, jullie live volledig op de hoogte houden van alles over bier, bierbrouwerijen, speciaalbieren, bierevenementen, nieuwe producten, bier & gezondheid, bierverkooppunten, cafés en festivals noem maar op! Bekijk ook de rubrieken!
Ik ben een bierliefhebber op en top en vond het meer dan de hoogste tijd om één platform te bieden waar alles over bier te vinden is. En met alles, bedoel ik ook alles. Dus niet alleen informatieverstrekking maar juist ook het DELEN van ervaringen vind ik belangrijk. Een blog voor en door bierliefhebbers. Daarnaast wil ik ook iedereen die niet van bier houdt overtuigen dat er altijd één biertje is dat je lekker vindt!
Ik nodig iedereen uit om mee te bloggen!